Izvor: RTS, 06.Feb.2022, 15:31

Demokrate: Ko je za smenu Bečića, napravio je dil sa DPS-om

Demokratska Crna Gora oglasila se saopštenjem u kojem se ocenjuje da je svako ko na sutrašnjoj vanrednoj sednici crnogorskog parlamenta glasa za smenu predsednika Skupštine Alekse Bečića ili ne učestvuje u glasanju, napravio dil sa DPS-om i formirao novu parlamentarnu koaliciju.
Crnogorski parlament u ponedeljak će na vanrednoj sednici raspravljati o predlogu za razrešenje predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Iz Demokratske Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navode da se smenom predsednika crnogorskog parlamenta konstituiše nova parlamentarna većina sa podnosiocima inicijative, čime oni koji su glasali za smenu biraju koalicionu stranu.
"S obzirom da se predsednik razrešava većinom od ukupnog broja prisutnih poslanika, svako ko glasa za ili ne učestvuje u glasanju, napravio je dil sa Demokratskom partijom socijalista i formirao novu parlamentarnu koaliciju", ocenjuju Demokrate.
Smatraju da se kriza može rešiti isključivo na dva načina – dogovorom unutar parlamentarne većine i partija predstavnika manjinskih naroda ili vanrednim izborima.
URA: Od Bečićevog odgovora zavisi kako ćemo glasatiU međuvremenu, Građanski pokret URA zatražio je od predsednika Skupštine Crne Gore da kaže da li stoji iza optužbi svojih partijskih kolega na račun tog pokreta.
"Od odgovora Alekse Bečića će zavisiti da li ćemo glasati za njegovu smenu", rekao je izvršni direktor URA Zoran Mikić za Radio CG.
Mikić navodi da ih Demokrate nedeljama unazad optužuju za "nekakvu izdaju", da su članovi organizovane kriminalne grupe.
"Mislim da javnost zaslužuje da čuje od gospodina Bečića da li on stoji iza tih optužbi i da li i on tako misli", rekao je Mikić.
Istakao je da će se URA u odnosu na Bečićev odgovor odrediti prema predlogu za njegovo razrešenje.
Kako je dodao, URA će do kraja dana ili sutra na sastanku kluba poslanika odlučiti da li će glasati za smenu Bečića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Crne Gore sutra na vanrednoj sednici o svom predsedniku

Izvor: Danas, 06.Feb.2022

Crnogorski parlament sutra će na vanrednoj sednici raspravljati o predlogu opozicije za razrešenje predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Nastavak na Danas...

Crnogorski parlament danas o razrešenju predsednika Skupštine

Izvor: Danas, 07.Feb.2022, 11:56

Crnogorski parlament danas će na vanrednoj sednici raspravljati o predlogu za razrešenje predsednika Skupštine Alekse Bečića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.