Delovi Hrvatske u plamenu: Vatru gase avioni i vojska

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delovi Hrvatske u plamenu: Vatru gase avioni i vojska

Dubrovnik -- Tri kanadera i tri aviona tipa Ertraktor angažovani su na požarištu Kula Norinska kod Metkovića i Ćilipi kod Dubrovnika, kao i u Orebiću na poluostrvu Pelješac.

Vojni helikopter prevozi posade na relaciji Zemunik-Dubrovnik, prenose hrvatski mediji.

Uz vazdušne snage, na požarištu kod Metkovića angažovane su i kopnene snage s 52 vojnika i sedam motornih vozila, dok se na požarištu u Orebiću nalazi 50 pripadnika sa šest motornih vozila, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Index.hr.

"Trenutno nam je prioritet požar iznad aerodroma Dubrovnik. Za kraj sezone imamo veliki broj požara, a bura nam otežava gašenje i ometa letenje. Srećom, danas je situacija nešto mirnija i verujem da ćemo uspeti da pogasimo sve požare", rekao je kapetan posade kanadera Tomislav Slavica, koji je učestvovao u gašenju na svim požarištima u protekla dva dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.