Darmanović: Velika Britanija se nije mešala u sudski proces u slučaju pokušaja terorizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darmanović: Velika Britanija se nije mešala u sudski proces u slučaju pokušaja terorizma

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović kazao je danas da se ni Velika Britanija, niti jedna druga država nije mešala u sudski proces u slučaju pokušaja terorizma.

On je, povodom ocena funkcionera opozicionog Demokratskog fronta (DF) Predraga Bulatovića da je službenik ambasade Velike Britanije redovno pratio suđenje i time sprovodio pritisak na pravosuđe, rekao da je legitimno prisustvo zvaničnika britanske ambasade na suđenju čelnicima DF.

"Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ništa iznenađujuće što je ambasada Ujedinjenog kraljevstva vrlo pažljivo pratila tok suđenja za pokušaj terorizma. Interesovanje je logično i legitimno a Velika Britanija i njena ambasada tu granicu nisu prelazili", kazao je Darmanović danas u Skupštini.

Bulatović je ocenio da se Velika Britanija kroz izjave zvaničnika i državne službe aktivno uključila u sudski proces za "državni udar".

Podgorički Viši sud osudio je u prvostepenoj presudi lidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića na po pet godina zatvora u slučaju pokušaja terorizma.

Ruski državljani Eduard Šišmakov osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina dok je Vladimir Popov osuđen na 12 godina. Za njih Tužilaštvo tvrdi da su agenti ruske obaveštajne službe GRU i oni nisu dostupni crnogorskim vlastima. Oni su označeni kao organizatori pokušaja terorizma i kriminalnog udruživanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.