Izvor: RTS, 26.Feb.2021, 12:02

Danski državljani uhapšeni u Budvi: Sumnjiče se da su pripremali ubistva

Policija je u Budvi uhapsila tri državljanina Danske i jednog Crne Gore, zbog nedozvoljenog držanja oružja i sumnje da su te bezbednosno interesantne osobe planirale i izvršenje najtežih krivičnih dela, prenose mediji u Crnoj Gori.
Budvanska kriminalistička policija je, u saradnji sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica, nakon višednevnih aktivnosti u tom gradu identifikovala tri bezbednosno interesantna lica, danska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi, prenosi RTCG.
"R. H. (36), F. T. R. (37) i L. P. (24) iz Danske i M. R. (28) iz Andrijevice  iznajmili su četiri stana na različitim lokacijama u Budvi", saopštila je Uprava policije.
Zbog sumnje da ta bezbednosno interesantna lica borave u Budvi radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odeljenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rentakar vozila koja koriste.
"Do sada izvršenim pretresima pronađeno je više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio-stanice, određena količina opojne droge te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva, kao i detonatorske kapisle", saopštila je Uprava policije.
Sa svim je upoznat postupajući tužilac koji je naložio da se R. H., R. T. R., L. P. i R. M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu.
"Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbjednosti Budva preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka navedenih lica na području toga grada", navodi se u saopštenju.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLICIJA ZADALA TEŽAK UDARAC KLANOVIMA: Novo hapšenje u Budvi, četiri lica iza rešetaka zbog pripremanja ubistva

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021

Četiri lica uhapsila je policija u Budvi zbog sumnje da su pripremali izvršenje teških krivičnih dela, najverovatnije ubistava...Prema podacima iz policije, u četvrtak veče  uhapšeni su: danski državljani R.H. (36), F.T.R. (37) i L.P. (24) i M.R. (28) iz Andrijevice. Zbog sumnje da su izvršili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.