Izvor: RTS, 14.Avg.2022, 09:20

Dani žalosti u Crnoj Gori, komemorativna sednica biće održana u Vladinom domu

U Crnoj Gori je trodnevna žalost povodom stradanja građana na Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 osoba, među kojima je i napadač.
Povodom tragične pucnjave na Cetinju danas od 10 sati u Vladinom domu na Cetinju održava se komemorativna sednica.

Predviđeno je da na sednici govore gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković i potpredsednik gradske Skupštine Mirko Stanić.
U Crnoj Gori u toku su dani žalosti zbog masakra na Cetinju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlada Crne Gore donela je na telefonskoj sednici odluku kojom su danima žalosti proglašeni subota, nedelja i ponedeljak, 13, 14 i 15. avgust.
Pucnjava na Cetinju, u kojoj je 34-godišnji Vuk Borilović ubio 10 osoba, među kojima i decu, šokirala je Crnu Goru.
Prema zvaničnim podacima, napadač je oko 15.30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.
Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga i rekao mu: "Pobio sam i tvoju i moju familiju", tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.
U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od svoje kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.
Policija je saopštila da je u Borilovića ispalila 20 metaka. I dalje se, kako navode, utvrđuju okolnosti zločina i da li je Borilović preminuo od posledica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komemorativna sednica za žrtve masakra na Cetinju: Tuguje cela Crna Gora

Izvor: RTS, 14.Avg.2022

U Vladinom domu na Cetinju održana Komemorativna sednica za žrtve masakra u kojem je napadač ubio deset osoba, među kojima i dvoje dece. Cetinje je okovano tugom, poručio je gradonačelnik Nikola Đurašković ističući da se mora učiniti sve da se ovakva tragedija nikada ne ponovi. Crnu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.