Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 13:58

Crnogorska policija oduzela pištolj Kaluđeroviću, porodica Borilovića na sigurnom

Crnogorsko ministarstvo unutrašnjih poslova formiraće Komisiju koja će detaljno ispitivati svaki korak koji je policija preduzimala u odnosu na tragični događaj na Cetinju, u kome je Vuk Borilović ubio 10 osoba, kazao je crnogorski ministar Filip Adžić.
Govoreći o Nenadu Nenu Kaluđeroviću, koji je u javnosti pominjan kao osoba koja je lišila života Borilovića, a koji se odazvao na poziv Tužilaštva i nakon saslušanja je pušten, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je kazao da u ovakvoj situaciji, kada je, kako se navodi, sprečio krvavi pir, ne bi trebalo da odgovara.
"Pozdravljam reagovanje Tužilaštva u odnosu na saslušanje Kaluđerovića. Bilo ko ko u situaciji kada osoba nasumično ubija odreaguje, mislim da ne bi trebalo da odgovara", kazao je Adžić.
Na osnovu veštačenja će se utvrditi ko je bio prisutan na licu mesta, kao i njihova uloga, kazao je načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u CB Podgorica Srđan Korać.
Policija je od Cetinjanina Nenada Nena Kaluđerovića, koji je u svojstvu građanina saslušan u Višem državnom tužilaštvu, oduzela i pištolj.
On je saslušan povodom tragedije na Cetinju, u kojoj je Vuk Borilović usmrtio deset osoba pre nego je ubijen, a Kaluđerovića su dovodili u vezu sa njegovom likvidacijom.
Porodica Borilovića na sigurnom Korać je za TV Vijesti rekao da se saslušavaju svedoci, kao i da će se obaviti veći broj veštačenja u Kliničkom centru.
Rekao je da je porodica Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju "informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete".
Poručio je da će se preduzeti sve mere i radnje da ta porodica bude bezbedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.
"Očekujem da to razumeju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svesni da oni nisu odgovorni za zločin", istakao je Korać.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.