Pretres 22 lokacije u Crnoj Gori, zaplenjeno oružje

Izvor: RTS, 25.Apr.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretres 22 lokacije u Crnoj Gori, zaplenjeno oružje

Pet osoba je uhapšeno nakon policijskih pretresa na ukupno 22 lokacije koje koristi 20 "bezbednosno interesantnih lica" u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju.
Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela šest pištolja različite vrste i kalibra, dve puške, više komada pištoljske i puščane municije, nekoliko okvira za municiju, šest elektronskih detonatorskih kapisli, 15 metara štapina, više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komada sredstava za komunikaciju, pancir i vozilo, saopštila je Uprava policije Crne Gore. 

L. R., S. P., Z. P., E. T. i R. I. su lišeni slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Oni će uz krivične prijave biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. 
Protiv dve osobe su podnete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju. 
Privremeno oduzete stvari i predmeti biće predmet veštačenja u Forenzičkom centru, a o svim preduzetim merama i radnjama upoznat je nadležni tužilac.
Kriminalistička obrada je u toku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.