Izvor: RTS, 03.Okt.2022, 09:32

Crna Gora, pronađen kamion sa cigaretama vredan milion evra

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da je pronađen kamion pun zaplenjenih cigareta koje su bile namenjene za uništavanje u Nikšiću. Uhapšen službenik Uprave carina.
Prethodno je Specijalno tužilaštvo saopštilo da postoji sumnja da su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta čija je vrednost oko milion evra.

"Nema šale sa državom. Uzvraćamo udarac. Pozdravljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << brzu reakciju nadležnih u nastavku suzbijanja krijumčarenja nelegalnih cigareta. Obećali smo i uradili: borba protiv kriminala bez pardona", poručio je Dritan Abazović.
Prema saznanjima portala RTCG, uhapšen je i službenik Uprave prihoda i carina zbog sumnje da je umešan u krađu tih cigareta.
Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizovala u nikšićkoj privatnoj fabrici "Javorak" paljenje veće količine zaplenjenih cigareta pred komisijom, koju je imenovao Rade Milošević.  
Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević dao je izjavu u policiji. Milošević je saopštio da nije priveden niti uhapšen u sinoćnoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva u Nikšiću, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Abazović: Ne podnosim ostavku, natavljamo suzbijanje šverca cigareta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 05:22

Predsednik crnogorske vlade u teničkom mandatu Dritan Abazović poručio je danas da neće podneti ostavku, da su rezultati rada vlade posebno u borbi protiv organizovanog kriminala enormni, a onima koji to od njega traže poručio je da tu vrstu odgovornosti moraju da traže na nekoj drugoj adresi...Komentarišući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.