Crna Gora: Razbijen lanac krijumčarenja kokaina, uhapšeno sedam osoba

Izvor: RTS, 22.Avg.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Razbijen lanac krijumčarenja kokaina, uhapšeno sedam osoba

U akciji "Manjifiko" crnogorska policija uspela je da razbije međunarodni lanac krijumčarenja kokaina iz Kolumbije i tom prilikom uhapsila sedam osoba.
Krivične prijave su podnete protiv 11 osoba zbog osnovane sumnje da su počinila krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je crnogorska policija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U saopštenju se dodaje da je od tih 11 osoba, sedam uhapšeno.
Zbog sumnje da su počinili navedena krivična dela uhapšeni su S. P, M. P., T. P., Đ. P., M. P., R. S., i B. B., svi iz Tivta, dok se za D. Đ. i B. M. i još dve osobe za kojima se intenzivno traga.
Osumnjičeni se terete da su pripadnici kriminalne organizacije za koju se sumnja da se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem kokaina.
U saopštenju se ističe da su pretresima stanova i prostorija na području Tivta pronađeni i oduzeti kokain, vaga za precizno merenje, veća količina novca, putnička motorna vozila visoke klase, oružje i municija kao i skupoceni predmeti za koje se sumnja da su pribavljeni nelegalno stečenim novcem.
Sumnjiče se da su kao pripadnici te kriminalne organizacije stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.
Uprava policije će u narednom periodu u saradanji sa Specijalnim državnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenje finansijske istrage u odnosu na ovaj predmet, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.