Crna Gora: Dvije osobe poginule, 26 povrijeđeno u sudaru automobila i autobusa

Izvor: VOA, 30.Maj.2020, 12:29

Crna Gora: Dvije osobe poginule, 26 povrijeđeno u sudaru automobila i autobusa

Dvije osobe su poginule, a 26 povrijeđeno u sudaru automobila i autobusa koji se rano u subotu dogodio na magistralnom putu Podgorica - Nikšić, u mjestu Bogetići, saopštili su ljekari. Prema informacijama lokalnih medija, do nesreće je došlo kada su se sudarili autobus kompanije Glušica iz Nikšića, koji se kretao iz ka Podgorici, i putnički automobila koji se kretao u suprotnom smjeru, nakon čega je minibus sletio u provaliju pored puta.  Antena M je javila da je na mjesto nesreće poslato pet kola hitne pomoći, koja prevoze povrijeđene do najbližih zdravstvenih stanica u Nikšiću i Danilovgradu. Načelnik Službe zaštite i spašavanja Nikšić Veselin Gardašević rekao je agenciji MINA da je kombi nikšićkog prevoznika sletio u provaliju duboku oko 20 metara, dok se automobil marke Folksvagen Touran, budvanskih registarskih tablica, prevrnuo pored puta. „Naša vatrogasna služba izvukla je povrijeđene osobe i one su prevezene u nikšićku Opštu bolnicu gdje im se ukazuje ljekarska pomoć“, naveo je Gardašević. Direktor Opšte bolnice  u Nikšiću, Ilija Ašanin, saopštio je medijima da je u tu bolnicu ukupno primljeno 26 pacijenata, od kojih je 19 nakon urađene diijagnostike i ukazane pomoći vraćeno na kućno liječenje, dok je sedmoro hospitalizovano. On je rekoao da je od sedmoro hospitalizovanih, zbog ozbiljnosti povreda petoro zadržano u jedinici intenzivne njege, i po jedan povrijeđeni na hirurgiji i ortopediji. “Djevojčica od devet godina je odmah operisana zbog povrede unutrašnjih organa i krvarenja i sada se osjeća dobro I stabilnih je parametara”, rekao je Ašanin I dodao da je povrijeđena djevojčica ostala na intenzivnoj njezi zbog nastavka liječenja.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Dvije osobe poginule u udesu kod Nikšića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2020

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, poginule su dvije osobe, a lakše i teže je povrijeđeno njih 26, rekao je direktor nikšićke Bolnice, Ilija Ašanin. Kako je precizirao, devetnaest pacijenata je nakon ukazane pomoći, pušteno na kućno liječenje. Načelnik...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.