Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 12:38

Čelnik Herceg Novog poziva građane Srbije i BiH da dođu u što većem broju

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić osuđuje odluku Vlade Crne Gore o selektivnom otvaranju granica, po kojoj je i dalje zabranjen ulazak građanima Srbije i Bosne i Hercegovine. Ova odluka je već napravila štetu, ne samo Herceg Novom nego i celom Primorju, rekao je Katić.

"Herceg Novi, ali i svi gradovi Primorja čija je osnovna delatnost turizam, već trpe posledice nepromišljenih i tendencioznih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poteza Vlade Crne Gore. Ovakva odluka ima za za cilj da isprovcira građane susednih zemalja, iako svi znamo da će im narednih dana biti omogućen ulazak u Crnu Goru, jer naša ekonomija umnogome zavisi od saradnje s tim državama", kaže Stevan Katić.
S obzirom "na strahovito negativne reakcije u nama bratskim i prijateljskim državama, iz kojih je najveći broj turista koji dolaze u Herceg Novi", Katić smatra da se radi o ishitrenom potezu koji za cilj ima samo i jedino produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.
Pitanje za Vladu Crne Gore je gde je logika u tome da organizovano šalju crnogorske studente u Srbiju ako epidemiološka situacija u toj zemlji nije bezbedna, a da u isto vreme zabranjuju ulazak državljanima Srbije u Crnu Goru, kaže Katić, saopšteno je iz Kabineta predsednika Opštine Herceg Novi.
"Pozivam sve ljude u Srbiji i BiH da ne nasedaju na ovakve provokacije zvanične državne vlasti u Crnoj Gori. Kao i mnogo puta do sada, potezi Vlade Crne Gore ne oslikavaju ni volju ni potrebe većine građana. U Herceg Novi ste uvek dobrodošli i u što većem broju", poručio je Katić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradonačelnik Herceg Novog pita: Kako vlada šalje naše studente u nebezbednu Srbiju, a Srbi ne mogu u Crnu Goru?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020

Crnogorski premijer, Duško Marković, saopštio je da će ta zemlja od početka juna otvoriti granice sa nizom zemalja, ali ostaju zatvoreni za Srbiju i Republiku Srpsku. I dok Srbija najavljuje da neće primenjivati recipročne mere, iz Herceg Novog poruke da su građani Srbije i BiH dobrodošli...Predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Predsednik Opštine Herceg Novi: Odluka Vlade o granici selektivna i ishitrena

Izvor: Danas, 26.Maj.2020

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić ocenio je da je odluka Vlade kojom otvaranje granica od juna neće važiti za građane Srbije i Bosne i Hercegovine selektivna i ishitrena, te da ima za cilj produbljivanje unutrašnje krize u Crnoj Gori.

Nastavak na Danas...

"DOĐITE U CRNU GORU, VI STE NAŠI PRIJATELJI, ROĐACI I KOMŠIJE, NE DOZVOLITE DA NAS SVAĐAJU" Predsednik SO Budva poslao jaku poruku građanima Srbije i BiH

Izvor: Blic, 26.Maj.2020

Predsednik Skupštine opštine Budva, Krsto Radović, pozvao je građane Srbije i Bosne i Hercegovine da letuju u Crnoj Gori i Budvi, da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je rekao, nepromišljene izjave premijera Duška Markovića.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.