Bugarska, hapšenje u vezi sa ubistvom novinarke Marinove

Izvor: RTS, 09.Okt.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska, hapšenje u vezi sa ubistvom novinarke Marinove

Bugarska policija privela je osumnjičenog u vezi sa ubistvom novinarke Viktorije Marinove, javila je agencija Rojters, pozivajući se na izvore iz vlade bliske istrazi. Pokrenuta istraga o navodnoj zloupotrebi fondova Evropske unije, o kojima je izveštavala Marinova.
"Možemo da kažemo da je osumnjičeni priveden", rekao je izvor, ne želeći da iznosi detalje.

Portparol bugarskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unutrašnjih poslova nije želeo ni da potvrdi, niti da demantuje ovu informaciju, navodeći da će se ministarstvo kasnije u toku dana oglasiti saopštenjem.
Bugarski nacionalni radio istovremeno javlja da je državljanin Rumunije uhapšen u vezi sa ovim teškim zločinom.
''Razmatramo scenario prema kojem je slučaj Marinove nasumični čin nasilja nekog pojedinca, seksualnog predatora sa mentalnim poremećajem. Ipak, ne isključujemo mogućnost da je reč o planiranom zločinu i ličnom motivu za ubistvo", kaže Mladen Marinov, ministar unutrašnjih poslova Bugarske.'  
U međuvremenu, bugarski tužioci pokrenuli su istragu o navodnoj zloupotrebi fondova Evropske unije, o kojima je izveštavala Marinova.
Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se kasno sinoć i najavilo istragu, preneo je AP.
Telo Marinove je pronađeno u subotu u gradu Ruse, na severoistoku Bugarske, u blizini Dunava.
Mlada novinarka bila je domaćin emisije prošlog meseca u kojoj je bilo reči o zloupotrebi fondova EU.
Ministarstvo je navelo da tužioci istražuju "GP grupu", građevinsku kompaniju koja je navodno zloupotrebila novac EU. Na početku istrage zamrznuto je 14 miliona evra imovine te kompanije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bugarske novinarke

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018

Policija je uhapsila jednu osobu osumnjičenu za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove, koja je izveštavala o mogućoj korupciji vlasti. To je potvrdio viši bugarski policijski zvaničnik...Prema izvorima bliskim bugarskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, osumnjičena osoba je državljanin...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.