Borenović: Pozivam vlast da prestanu da progone ljude koji traže istinu i pravdu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Dec.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borenović: Pozivam vlast da prestanu da progone ljude koji traže istinu i pravdu

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je da najoštrije osuđuje brutalnost policije koja je sinoć, nakon mirne šetnje, nasrnula i počela da hapsi nekolicinu ljudi koji su mirno odlazili sa Trga Krajine.

"Ova vlast je dovela do najgore podele među narodom u istoriji Republike Srpske, te ih pozivam da prestanu da putem režimskih medija progone ljude koji traže istinu i pravdu, tako stvarajući tako još dublje podele", naveo je Borenović >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u pisanoj izjavi za medije.

On je ocenio da, pozivajući se na institucije, predstavnici vlasti "na najgori mogući način napadaju svoje sunarodnike i skreću pažnju sa pitanja na koje te iste institucije već devet meseci nemaju odgovor - ko je ubio Davida Dragičevića".

"Skupu smo prisustvovali kao ljudi, građani Banjaluke, roditelji, bez obzira na javnu prirodu našeg posla, te odlučno odbacujemo zlonamjerne navode da je Partija demokratskog progresa organizator sinoćnjeg skupa", naveo je Borenović.

Lider PDP-a ranije je Beti potvrdio da je u 12 časova pozvan na informativni razgovor u policiju, zbog, kako je naveo, narušavanja javnog reda i mira tokom sinoćnjeg skupa "Pravda za Davida".

Predstavnici vlasti, uključujući i lidera SNSD-a Milorada Dodika, tvrde da je PDP organizator sinoćnjeg skupa "Pravda za Davida"

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Saslušan Borenović

Izvor: B92, 31.Dec.2018

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović saslušan je u policiji...Kao glavni razlog njegovog pozivanja je optužba da je na sinoćnjem skupu u Banjaluci uzvikivao "Pravda za Davida"...Osim što je okrivljen da je uzvikivao "Pravda za Davida", Borenoviću je stavljeno na teret...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.