Avaz: Ne bi platio kauciju brat, već otac milijardera uhapšenog u BiH

Izvor: B92, 27.Jul.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Avaz": Ne bi platio kauciju brat, već otac milijardera uhapšenog u BiH

Pramoda Mitala poznatog industrijalaca, koji je smešten u Univerzitetski klinički centar u Tuzli zbog problema sa trombom u ramenu, posetiće članovi porodice.

Mital, je kako je "Avazu" potvrdila njegov advokat Vasvija Vidović, još uvek u bolnici i nije poznato još uvek kada bi mogao da napusti UKC Tuzla.

Iako se u medijima pojavila informacija da njegov brat Lakšmija Mital dolazi ovih dana u BiH kako bi iz pritvora u Tuzli kaucijom izvukao brata Pramoda, Vidović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to demantovala.

"Mi smo još uvek u pregovorima sa Tužilaštvom i ponudićemo jemstvo o kojem će odlučiti Sud. Ukoliko jemstvo bude prihvaćeno biće plaćeno na način koji odredi Sud. Nije tačno da Lakšmija dolazi u BiH da bi platio kauciju. Jemstvo ukoliko bude određeno platiće otac mog klijenta Pramoda", kazala je za "Avaz" Vidović.

Inače, industrijalac Mital, koji se u Tuzli našao pred pravim problemima, jer je suočen sa sumnjama da je, navodno, preko kompanije "Global Ispat Koksne Industrije Lukavac" (GIKIL) iz Lukavca oprao 21 miliona maraka, ranije je imao i dva infarkta.

Njegovo zdravlje je prošlosedmično hapšenje itekako narušilo.

Inače, u petak je Mitalu i članu odbora Radžibu Dašu te generalnom direktoru kompanije Paramešu Batačariju određen jednomjesečni pritvor. Ovu odluku doneo je Kantonalni sud u Tuzli, a naredba o provođenju istrage protiv njih doneta je 15. jula ove godine.

Ranije je Vidović, kazala kako sumnja da će postupak protiv njenog branjenika Pramoda Mitala biti fer. Bila je i nemalo iznenađena konferencijom za medije koju je organizovalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, jer su, kako je kazala, dali informacije o optužbama, a koje nisu bile ni predočene osumnjičenima.

Advokatica Vidović je naglasila da se radi o teškom kršenju ljudskih prava.

Inače, Pramod Mital brat je Lakšmija Mitala, petog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Članovi njegove porodice od kompanije ''Mittal Steel'' napravili su najvećeg proizvođača čelika na svetu, a njihovo bogatstvo procjenjuje se na 17,2 milijarde dolara prema ''Forbesovoj'' listi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.