Izvor: RTS, 06.Feb.2022, 13:25

Austrija, lavine za dva dana usmrtile osmoro skijaša

Osmoro ljudi je poginulo u samo dva dana, kada su se obrušile tri smrtonosne lavine u Austriji.
U subotu je stradala jedna osoba, a četiri su povređene u lavini u zapadnoj Austriji, dan nakon što su još dve lavine usmrtile sedam skijaša.

Austrijski javni servis ORF preneo je da je osoba koja je poginula u subotnjoj lavini u opštini Šmirn, u državi Tirol, 58-godišnji meštanin.
U istoj pokrajini, 42-godišnji austrijski planinski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ski-vodič i četiri švedska skijaša, svi muškarci u četrdesetim godinama, poginuli su u petak kada ih je lavina u blizini grada Špis na granici sa Švajcarskom potpuno zatrpala, saopštila je policija.
Preživeli član ove grupe, 43-godišnji Šveđanin, uspeo je da pozove pomoć i on je spasen, saopštila je policija i potvrdila da je u trećem incidentu poginulo dvoje Austrijanaca, skijaša.
Gorska služba spasavanja je u subotu u četiri sata ujutro po srednjoevropskom vremenu, pronašle tela dvojice austrijskih skijaša, 61-godišnje žene i 60-godišnjeg muškarca, nakon što su njihovi rođaci prijavili da su izgubili kontakt sa njima, saopštila je policija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.