Američka ambasadorka u Podgorici, stvarno, zabrinuta – zbog ugrožavanja slobode govora

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2020, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ambasadorka u Podgorici, stvarno, zabrinuta – zbog ugrožavanja slobode govora

Povodom kažnjavanja Milije Gornovića iz Nikšića oglasila se i ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke Povodom kažnjavanja Milije Gornovića iz Nikšića oglasila se i ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke. -Ovo me stvarno zabrinjava. Javne ličnosti se rutinski kritikuju i čak vređaju - to im je deo posla. Ali ipak na kraju svega, moramo da branimo pravo na slobodu izražavanja. To je fundamentalno za demokratiju. Ovo je tvitovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, povodom hapšenja Milije Goranovića iz Nikšića, zbog statusa na Fejsbuku, kojim je, kako je policija procenila, vređao njihovog direktora Veselina Veljovića, jer je navodno napisao "ne prdnjavi prdnjavo ljudska...". Goranović je potom kažnjen sa 500 evra u Sudu za prekršaje u Nikšiću i odbio je ponudu jedne opozicione stranke da mu plati kaznu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ambasadorka SAD zabrinuta zbog hapšenja za uvredu šefa policije

Izvor: VOA, 24.Jan.2020

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke izrazila je u petak zabrinutost zbog nedavnog hapšenja Milije Goranovića iz Nikšića, zbog uvrede upućene direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću putem Fejsbuka, ističući da je sloboda izražavanja fundamentalna za demokratiju. "Ovo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.