Izvor: RTS, 12.Maj.2021, 11:04

Afera Ibica, istraga protiv austrijskog kancelara

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc našao se pod udarom tužilaca zbog sumnje da je lažno svedočio o aferi "Ibica".
Tužioci za borbu protiv korupcije pokrenuli su istragu protiv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca zbog mogućeg lažno svedočenja pred parlamentarnom komisiji koja se bavila posledicama objavljivanja video-snimka sa španskog ostrva Ibica zbog koga je pala prethodna vlada, prenosi Rojters.

Prethodna austrijska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vlada pala je maja 2019. godine kada je nemački Špigl objavio snimak iz 2017. gde tadašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe navodnoj nećaki ruskog oligarha na Ibici nudi finansijsku podršku i poslovne povlastice u Austriji.
Kurc je na konferenciji za novinare potrdio da su on i njegov šef kabineta pod istragom.
"Parlamentarnoj komisiji sam govorio istinu i uvek ću tako odgovarati", dodao je Kurc.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sebastijan Kurc pod istragom zbog afere „Ibica“

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2021

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc potvrdio je da je pod istragom antikorupcijskih vlasti i negirao navode da je lažno svedičio pred parlamentarnom komisijom, za šta se sumnjiči.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.