Kolač od banana koji pravi Megan Markl sve je oduševio, a mi vam donosimo recept

Izvor: Prva.rs, 26.Okt.2018, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolač od banana koji pravi Megan Markl sve je oduševio, a mi vam donosimo recept

Vojvotkinja, poput prave kuvarice, nije otkrila svoje tajne pripreme omiljenog kolača, ali poznato je da je uz osnovne sastojke dodala i đumbir, a kolač je obogatila i komadićima čokolade. 
Ako ste i vi poželeli da zasladite svojea nepca i iznenadite ukućane, pripremite ga sami, a možda biste mogli da "ukradete" i neke Meganine ideje.
Evo recepta za ovaj sočni kolač koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 80 >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ml kokosovog ulja
- 80 g meda
- 80 g kokosovog šećera
- 2 jaja
- ½ kašičice arome vanile
- prstohvat soli
- 185 g ražanog brašna
- 40 g kakaa
- 1 kašičica sode
- ½ kašičice cimeta
- 80 g tamne čokolade
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte ražano brašno, kakao, so, sodu i cimet, a u drugoj umutite jaja s kokosovim uljem i šećerom, aromom vanile, medom i bananama. Potom u posudu u kojoj ste umutili jaja, dodajte brašno sa ostalim sastojcima i varjačom sjedinite masu. Na kraju dodajte grubo naseckanu čokoladu.
Smesu izlijte u duguljasti kalup za pečenje, koji ste prethodno obložili masnim papirom. Kolač pecite 35 minuta na temperaturi od 180 °C, a čačkalicom proverite da li je pečen. Kolač ohladite na sobnoj temperaturi i uživajte!
Izvor: vecernji.hr

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.