Da li vi pravite omlet ili kajganu? Ako ste mislili da je to isto, grešite

Izvor: Prva.rs, 20.Nov.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li vi pravite omlet ili kajganu? Ako ste mislili da je to isto, grešite

Omlet: Veličina tiganja je od presudne važnosti, ne sme da bude premali jer će omlet biti suviše debeo, ali ni preveliki. Idealan prečnik tiganja za omlet od 2-3 jaja je 15 cm. Neka se tiganj dobro zagreje, zatim dodajte ulje ili puter, pa tek onda jaja koja ste prethodno umutili u činiji. Kad ih ubacite u tiganj, više nema mešanja. Važno je znati kada da stanete, u ovom slučaju dok je omlet još živ. Donji deo treba da bude čvrst, a gornji da izgleda vlažno jer kad omlet skinete sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << vatre, još će se krčkati. Za pripremu vam nije potrebno više od minut-dva. Ako dodajete omletu još neki sastojak, neka bude na sobnoj temperaturi.
Kajgana - Strpljenje je ključna reč kad pripremate kajganu. Uzmite mali tiganj i pržite na srednjoj temperaturi, u suprotnom jaja će se isušiti. Jaja razbijte direktno u tiganj, dodajte so i mutite viljuškom. A pre toga, viljušku namažite belim lukom što će kajgani dati poseban ukus, savetovao je otac moderne zapadne kuhinje Ogast Eskofer. Za razliku od omleta, kajgani se ne dodaju drugi sastojci, ali tajming je i ovde važan, smesa ne treba da bude homogena, već da se na kraju jasno vide belanca.
Izvor: novosti

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.