Znate li čemu služe “niti” na banani koje uvek bacamo?

Izvor: Story, 20.Jun.2017, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li čemu služe “niti” na banani koje uvek bacamo?

Banane spadaju među najpopularnije voće pa i oni koji nisu veliki ljubitelji voća, bananu će pojesti. Banane su izuzetno bogate kalijumom i sjajan izvor energije. Ipak, postoji deo banane koji većina ljudi ne voli, a to su tanke niti koje uglavnom bacamo. Ali u tome grešimo! Te niti su zapravo vlaknasta tkiva koja imaju važnu ... The post Znate li čemu služe “niti” na banani koje uvek bacamo? appeared first on Story.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Napokon znamo šta su one niti na banani – i imaju jako važnu svrhu

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2017, 10:27

Banane spadaju u omiljeno voće, jer su bogate hranljivim sastojcima i kalijumom, imaju fantastičan ukus i mogu da posluže kao odličan dodatak raznim poslasticama...Pored svih prednosti koje dobijamo od ovog južnog voća, postoji i deo, koji ne volimo i bacamo. Reč je o tankim nitima, koji se zovu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.