Neobičan protest u Zagrebu: Vozači električnih automobila blokirali benzinsku stanicu VIDEO

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neobičan protest u Zagrebu: Vozači električnih automobila blokirali benzinsku stanicu VIDEO

Nekoliko električnih automobila, na čelu sa vozilima marke Tesla, zauzelo je jednu benzinsku stanicu u centru glavnog grada Hrvatske. Cilj protesta je bio da se vozačima automobila na benzin i dizel ukaže da nije pristojno parkirati svoja vozila na mestima predviđanima za punjenje električnih automobila.

Za ovdašnje pojmove prilično neobičan protest dogodio se u ponedeljak u Zagrebu. Na jednoj benzinskoj stanici u Miramarskoj ulici, u središtu grada, u popodnevnim satima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se koordinisano pojavilo nekoliko električnih automobila.

Vozači su ih parkirali na mesta pored pumpi za benzin i dizel i tamo ostavili kako bi blokirali stanicu. Protest je organizovala zajednica fanova Tesla Motors Club Croatia, a cilj ovog performansa bio je da se ukaže na problem sa kojim se susreću vlasnici električnih vozila u slučajevima kada se na e-punjačima umesto električnih nađu parkirani “klasični” automobili.

Ovom akcijom vlasnici Tesla i drugih su marki e-vozila želeli su da skrenu pažnju onima koji se voze na fosilna goriva da nije pristojno parkirati se na mesta rezervisana za punjenje strujom, kakva se sve češće pojavljuju na parkinzima tržnih centara i benzinskih stanica u Hrvatskoj, a sve su dokumentovali i na svojoj Fejsbuk stranici:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.