Šengelija razbio tablu i Himki, Dačka šokirala Olimpijakos

Izvor: B92, 27.Dec.2018, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šengelija razbio tablu i Himki, Dačka šokirala Olimpijakos

Košarkaši Baskonije bii su ubedljivi na gostovanju u Rusiji i pobedili Himki sa 85:77 u 15. kolu Evrolige.

Baskonija je osetnu predost napravila u prvom kvartalu, ali je Himki uspeo da se vrati u trećem, kada je nadoknadio dvocifrenu prednost rivala i došao čak i u vođstvo.

Ipak, španski predstavnik je uhvatio ritam u poslednjih deset minuta i zaigrao zantno bolje, te bio u bedljiv i rutinski rešio meč u svoju korist.

Meč je obeležio Tornike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šengelija, koji je početkom drugog poluvremena loše prihvatio loptu prilikom jednog zakucavanja, te zatim povukao obruč toliko jako da je polomio tablu. Nastala je pauza, otklonili su se problemi, pa je meč nastavljen.

Najbolji kod gostiju bio je Šavon Šilds sa 15 poena, 14 je imao Johanes Fohman, isto koliko i Darun Hiliard. Luka Vildosa ubacio je deset, uz sedam asistencija, dok je Marselinjo Uertas imao pet poena i deset uspešnih dodavanja.

Kod tima iz Podmoskovlja istakao se Džordan Miki sa 19 poena, kao i srpski internacionalac Stefan Marković koji je imao 14, uz šest asistencija. Čarls Dženkins postigao je 13 poena.

Košarkaši Darušafake ostvarili su najveću pobedu u Evroligi ove sezone, svoju ukupno drugu. Oni su nadigrali Olimpijakos na domaćem parketu sa 79:75.

Darušafaka je prvu deonicu rešila sa čak 24:12, a gosti iz Pireja nisu uspevali da se oporave od šokantno lošeg početka.

Olimpijakos je "mic po mic" stizao prednost Turaka, a sve je krenulo kada je domaćin došao do maksimalnih +19 sredinom treće četvrtine. Crveno-beli iz Grčke uspeli su da dođu i do minusa od samo dva poena u završnici utakmice, ali su ostali bez gasa kako bi došli do totalnog preokreta.

Srpski centar Nikola Milutinov nije imao veče za pamćenje – uhvatio je devet skokova, ali iz igre šutirao tek 2/8. U gostujućem sastavu dobar je bio Janis Strelnieks sa 15 poena, 12 je imao Zek Lidej, a poen manje Kostas Papanikolau.

Dačku je do pobede vodila najnovija akvizicija ekipe Toni Daglas sa 19 poena i devet asistencija. Pored njega, istakli su se i Zanis Pjeners sa 16, kao i Džeremi Evans sa osam poena, koji je pride imao i dvocifren broj skokova (10).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekid u Rusiji, Darušafaka šokirala Olimpijakos (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 27.Dec.2018

Košarkaši Baskonije bii su ubedljivi na gostovanju u Rusiji i pobedili Himki sa 85:77 u 15. kolu Evrolige. Dok su košarkaši Darušafake ostvarili su najveću pobedu u Evroligi ove sezone, oni su nadigrali Olimpijakos na domaćem parketu sa 79:75...Baskonija je osetnu predost napravila u prvom kvartalu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.