Udružili se servisi za video streaming na nivou Evrope

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Maj.2022, 11:58

Udružili se servisi za video streaming na nivou Evrope

Evropsku VOD koaliciju osnovalo je 14 kompanija koje se bave pružanjem usluga video streaming-a, s ciljem daljeg razvoja tog sektora u Evropi i podsticanja ulaganja u sadržaj.

Prošle nedelje zvanično je osnovano evropsko udruženje koje okuplja velike streaming servise. Ime ovog udruženja je Evropska VOD Koalicija, a cilj joj je da bude telo koje će „dati glas“ rastućem sektoru pružanja usluga videa na zahtev (video-on-demand). Predstavnici koalicije će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << kako je najavljeno, komunicirati s predstavnicima vlasti i regulatorima širom Evrope, kako bi podstakli nove investicije u stvaranje audio vizuelnih sadržaja.

Članice ovog udruženja dele zajedničke vrednosti, ulažu u stvaranje sadržaja u Evropi, a zalažu se i za što širi izbor za krajnjeg korisnika, tj. gledaoca koji bi na raspolaganju trebao da ima raznolik sadržaj. Osnivači koalicije su CHILI, FilmDoo, NBCUniversal, Netflix, Nokzedoc, Nordic Entertainment Group AG, Paramount, Pickbox, Sky, Sooner, StarzPlay, TVN, Univerciné Belgium i Warner Bros Discovery.

Usluge videa na zahtev u protekloj deceniji su doživele veliki procvat popularnosti. Prema podacima European Audiovisual Observatory, korišćenje ovih usluga od 2010. do 2020. povećano je za čak 3000%, najviše od bilo kojeg medijskog sektora na području Evrope. Do kraja godine neki od servisa za video streaming na zahtev gledaće 140 miliona Evropljana.

Sada je pravo vreme da nastavimo da ohrabrujemo VOD kompanije da ulažu u ovaj region i da pritom ne idemo u prekomernu regulativu. Želimo da nastavimo s inovacijama, otvorimo nova tržišta te nastavimo da stvaramo i distribuiramo najbolji sadržaj na svetu„, poručuje Daniel Friedlaender, evropski direktor medijske kuće Sky i predsednik Evropske VOD Koalicije.

Izvor: bug.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.