[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] JANA SAVIĆ RASTOVAC, McCann Beograd: „Grand Prix for Good i Glass Award na festivalu Eurobest ukazali su nam kanski put za kampanju Neželjena“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Jun.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[TEMA MESECA – Cannes Lions 2019] JANA SAVIĆ RASTOVAC, McCann Beograd: „Grand Prix for Good i Glass Award na festivalu Eurobest ukazali su nam kanski put za kampanju Neželjena“

Da li je vaša agencija prijavila svoje radove za ovogodišnji Cannes Lions festival?

– Grand Prix for Good i Glass Award na festivalu Eurobest ukazali su nam kanski put za kampanju „Neželjena“ koja je ove godine prijavljena u celom svom obimu. Nekoliko kampanja koje smo započeli ove godine i u čiji kreativni potencijal duboko verujemo nisu još uvek završene, te za njih planiramo festivalski život u narednom ciklusu, počevši od Golden Drum-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

Imate li svoje favorite među kampanjama posmatrano na svetskom nivou? Ako imate, navedite te kampanje i dajte svoje obrazloženje zašto u tim kampanjama vidite posebnu vrednost.

– Ove dve kampanje neka budu uvod u odgovore na vaše treće pitanje.

IKEA:

GILLETTE:

Da li je srpska advertajzing industrija sposobna da u većoj meri konkuriše sa komercijalnim projektima za prestižne nagrade Kanskog festivala i na koji način to da ostvari? Smatrate li da ovo treba da bude organizovani cilj ovdašnje reklamne industrije i koliko ovo pitanje uopšte smatrate bitnim?

– Uglavnom odgovori na ovakva pitanja u Srbiji započinju brojnim izgovorima. Mi smo malo tržište, klijenti nisu spremni, ne možemo da se poredimo sa drugim zemljama, kakve veze imaju festivali sa biznisom, sve je to pro bono i tako dalje, čula sam ih sve. Pitanje je samo kako ćemo se kao profesionalci odrediti prema ovim preprekama i da li nam one služe kao opravdanje da ništa, zapravo, ni ne pokušavamo. Nije lako osmisliti i realizovati dobru kampanju. Zapravo, veoma je teško. Ali je višestruko nagrađujuće. Nekada i na festivalima.

Mi u McCannu-u verujemo u snagu ljudi i snagu kreativnosti, kao i moć ideje da pomeri svet. Pedalj po pedalj. Mislim da je važno da se kreativni ciljevi postave visoko i da kao industrija pokušamo da budemo svesni moći koju zapravo imamo, a ne koristimo je. Kada mislimo o kampanji, mi mislimo o priči koja može da pokrene promenu, kreira smislena, održiva partnerstva brendova i zadovolji potrebe ljudi.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.