Srpska asocijacija menadžera: Forum menadžera na temu cirkularnih migracija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Nov.2020, 13:21

Srpska asocijacija menadžera: Forum menadžera na temu cirkularnih migracija

Na tržištu se uveliko osećaju efekti odliva kvalitetnog kadra iz Srbije, a za mogućnost privremenog boravka u inostranstvu najčešće se odlučuju mladi između 20 i 30 godina

Da li imamo dovoljno adekvatnih kadrova, kako se kompanije bore sa odlivom mozgova, da li smo nešto naučili iz krize izazvane pandemijom – kako da privučemo i dugoročno zadržimo zaposlene, kakav odnos treba da bude između zaposlenih i poslodavca, da li se pregovaračko „klatno“ ponovo pomerilo kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << poslodavca? Ovim pitanjima posvećen je ovogodišnji online Forum menadžera Srpske asocijacije menadžera na temu cirkularnih migracija, koji se održava u utorak 1. decembra, od 11 do 14 časova.

Specijalni gost Foruma menadžera biće Ambasador Švajcarske Konfederacije u Republici Srbiji, Urs Šmid.

Prvi panel, Situacija na tržištu rada danas – da li imamo dovoljno adekvatnih kadrova?, održava se od 11.00 – 12.15. Uz moderiranje Vesne Damjanić, panelisti su:

1. Biljana Bogovac, partner, PwC Srbija

2. Dragoljub Damljanović, predsednik SAM-a & Digital Grid Sales VP, Schneider Electric

3. Ivan Brkljač, direktor programa za cirkularne migracije – Tačka Povratka, kabinet predsednice Vlade Srbije

4. Prof. dr Dragan Lončar, prodekan za saradnju sa privredom, Ekonomski fakultet u Beogradu

Panel možete pratiti putem linka: youtu.be/yr8ULquJ6oc

Drugi panel, Menadžerski odgovor na odliv mozgova – šta smo naučili?, od 12.30 do 13.45 časova okuplja paneliste iz uspešnih kompanija i sa najboljim poslodavačkim praksama:

1. Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednica za strategiju i razvoj, Delta Holding

2. Nebojša Bjelotomić, CEO, Saga

3. Miloš Perović, COO i suvlasnik, Termovent

Moderator panela biće Dejan Ranđić, generalni direktor, DNA& ICT hub i član Upravnog odbora SAM-a.

Panelu možete pristupiti putem linka: youtu.be/yr8ULquJ6oc

Forum menadžera održava se u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji SAM sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

Ukoliko imate pitanja na koja biste želeli da učesnici konferencije daju odgovor, molimo vas da ih pošaljete na mejl tamara.ivankovic@represent.rs ili olgica.kravljaca@represent.rs najkasnije do ponedeljka 30 novembra do 13 h.

Srpska asocijacija menadžera (SAM), je udruženje profesionalnih menadžera koje okuplja 450 članova, rukovodilaca uspešnih firmi i timova od više od 70.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 9 milijardi evra. SAM u svom fokusu ima profesionalni razvoj menadžera, afirmaciju, profesionalizaciju i promociju menadžerske struke, povezivanje menadžera i promociju najboljih poslovnih praksi, kompanija, odgovornog, etičkog i održivog poslovanja. SAM je takođe usmeren i na kontinuiranu saradnju sa Vladom Republike Srbije i njenim institucijama putem zajedničkih aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje poslovne klime u Srbiji i unapređenje regionalne saradnje. Predsednik SAMa je Dragoljub Damljanović, a izvršni direktor Jelena Bulatović.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.