Sberbanka dobitnik priznanja za najinovativniju digitalnu banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Avg.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sberbanka dobitnik priznanja za najinovativniju digitalnu banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Ovo priznanje pokazuje u kojoj meri finansijske organizacije aktivno koriste savremenu tehnologiju prilikom pružanja usluga klijentima.

Takođe, Sberbanka je pobednik i u kategoriji „Najbolja banka u marketingu i pružanju usluga putem društvenih medija“, koja nagrađuje najinovativnije i najefikasnije projekte u oblasti digitalnih komunikacija. Pored toga, Sberbanka je po četvrti put proglašena pobednikom u kategoriji „Najbolje SMS bankarstvo“, koja procenjuje funkcionalnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i pogodnost bankarskih usluga pruženih putem SMS-a.

Prilikom određivanja dobitnika nagrada uzeti su u obzir kako objektivni tako i subjektivni kriterijumi. Objektivni se odnose na metode privlačenja i porast broja digitalnih klijenata, obim ponude proizvoda, kao i razvoj novih oblasti poslovnih i inovativnih usluga. U subjektivne kriterijume spadaju mišljenja analitičara, bankarskih konsultanata i drugih učesnika u međunarodnoj bankarskoj industriji. Dobitnici su izabrani u više od 150 zemalja od Afrike, Azije i Pacifika, preko Centralne, Istočne i Zapadne Evrope, kao i Latinske Amerike, Severne Amerike i Bliskog Istoka.

Početkom ovog meseca, časopis „Global Finance” proglasio je Sberbank digitalno rešenje za korporativno bankarstvo najboljim u Rusiji. Takođe, Sberbanka je prva po rezultatima u još tri kategorije usluga namenjenih korporativnim klijentima u Centralnoj i Istočnoj Evropi: „Najbolje usluge na portalu“, „Najbolje integrisan korporativni sajt“ i „Najinovativnija digitalna banka“.

Global Finance je mesečni časopis osnovan 1987. godine sa sedištem u SAD. Global Finance izveštava o međunarodnom finansijskom sektoru i pokriva teme kao što su korporativne finansije, zajednička ulaganja, spajanja i akvizicije, profil zemlje, kapitalna tržišta, odnosi sa investitorima, valute, bankarstvo, upravljanje rizicima, kastodi, direktna ulaganja i upravljanje novcem. Časopis takođe organizuje tokom cele godine ceremonije za dodelu nagrada najboljim finansijskim institucijama i kompanijama. Časopis se izdaje u 158 zemalja i na globalnom nivou ima više od 50.000 pretplatnika i primalaca.

Sberbank Europe Grupa (Sberbank Europe AG) sa sedištem u Beču je bankarska grupacija 100 odsto u vlasništvu Sberbank Rusija. Sberbank Europe prisutna je na osam tržišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CIE): Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj Republici, Nemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji. Završno sa 30. novembrom 2017. godine (izuzimajući VS Banku u Ukrajini, koja je prodata u decembru 2017. godine), Sberbank Europe posluje u 190 ekspozitura i upošljava više od 4.000 zaposlenih širom centralno-istočne Evrope.

Zvaničan sajt: www.sberbank.at

Sberbank Rusija je najveća Ruska banka i vodeća globalna finansijska institucija. Sberbank poseduje gotovo jednu trećinu ukupnih sredstava ruskog bankarskog sektora, ključni je zajmodavac u nacionalnoj ekonomiji i najveći primalac depozita u Rusiji. Centralna banka Ruske Federacije je osnivač i glavni akcionar Sberbanke sa 50 odsto ovlašćenog kapitala Banke i jednim pravom glasa, dok preostalih 50 odsto drže domaći i međunarodni investitori.

Do polovine 2017. godine, neto profit Sberbank Rusije dostigao je 185,6 milijardi rubalja. Godišnji prihod Grupe na kapital je dostigao 24,8 odsto, što predstavlja povećanje od 22,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Sberbanka ima skoro 140 miliona klijenata kao i 1.5 miliona korporativnih klijenata sa kojima posluje 325 hiljada zaposlenih u preko 20 zemalja. Sberbanka ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa 15.000 ekspozitura, a međunarodne operacije uključuju UK, SAD, CIS, Centralnu i Istočnu Evropu, Tursku i druge zemlje. Banka poseduje opštu bankarsku licencu br. 1481 koju izdaje Banka Rusije.

Zvaničan sajt: www.sberbank.ru

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.