Ruski RT podneo žalbu na zabranu rada u Nemačkoj

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Feb.2022, 11:09

Ruski RT podneo žalbu na zabranu rada u Nemačkoj

Ruska državna televizija RT je saopštila da je podnela žalbu nemačkom sudu na zabranu emitovanja koja je rezultirala recipročnom zabranom rada nemačkog medija Deutsche Wellea u Rusiji.

Nemačko medijsko nadzorno telo MABB i Komisija za dozvole i nadzor medijskih institucija ZAK objavili su kako se Russia Today program na nemačkom ne može emitovati putem srpske dozvole.

Russia Today je saopštenjem na društvenim mrežama tu zabranu proglasio „nezakonitom“ te očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << da će ona biti poništena.

Moskva je prošle nedelje objavila da prekida delovanje Deutsche Wellea u Rusiji i da će zaposlenima tog medija oduzeti akreditacije.

Dan kasnije Rusija je rekla da će odustati od te odluke ako to učini i Nemačka u slučaju RT-a ali da će i dodatno eskalirati situaciju ako to učini Berlin.

Izvor: Hina

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.