Ručak za prave gurmane: Punjena rolovana piletina

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ručak za prave gurmane: Punjena rolovana piletina

Pripremite ručak kojim ćete oduševiti i najveće gurmane!

Reč je o punjenoj piletini rolovanoj u pršut, a evo šta vam je potrebno i kako se sprema.

Sastojci:

100 grama spanaća

200 grama rikota sira

50 grama sušenog paradajza

Četiri pileća filea (po 180 grama)

Osam listova pršuta

Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za pečenje.

Spanać stavite u posudu i prelijte ga vrelom vodom, pa ostavite da odstoji oko 30 sekundi. Ocedite i isperite hladnom vodom. Rukama iscedite višak vode iz spanaća i iseckajte ga (ne previše sitno).

Pomešajte spanać, rikotu i paradajz u jednoj posudi, pa dodajte so i biber po ukusu.

Na dasku za sečenje stavite pileći file, pa svaki rasecite na pola kao kada želite da od jednog parčeta dobijete dva tanja. Na jednu stranu zatim namažite rikotu pomešanu sa ostalim sastojcima, spojite sa drugom polovinom, pa obmotajte okolo dva parčeta pršuta i probodite čačkalicom.

Stavite na pleh i premažite sa malo ulja, posolite i pecite 30-35 minuta. Poslužite uz salatu.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.