REM: Reklama onlajn kladionice sa nacističkim simbolima protivna zakonu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Jan.2021, 17:18

REM: Reklama onlajn kladionice sa nacističkim simbolima protivna zakonu

BEOGRAD – Oglasne poruke za onlajn kladionice „BETOle“ na programu Sportklub 1, registrovanom u Luksemburgu, u kojima se pojavljuju nacistički simboli, protivne su odredbama Zakona o oglašavanju, saopštilo je danas Regulatorno telo za elektronske medije (REM)

REM navodi da će svako njihovo prikazivanje biti osnov za pokretanje postupka za izricanje mera.

Povodom prikazivanja oglasnih poruka za onlajn kladionice „BETOle“ na programu pružaoca medijske usluge Sportklub >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << 1 (SK1 HD), u kojima se pojavljuju nacistički simboli, REM je doneo odluku da putem svog sajta obavesti sve pružaoce medijskih usluga da su ove oglasne poruke protivne odredbama Zakona o oglašavanju.

Kako je saopšteno, REM će uputiti dopis luksemburškom regulatornom telu u kojem će ga obavestiti da su ove oglasne poruke protivne odredbama Zakona o oglašavanju u cilju preduzimanja mera iz delokruga njegove nadležnosti.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.