Protest ispred REM-a, više od 42 hiljade potpisa građana protiv rijalitija i govora mržnje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 01.Dec.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest ispred REM-a, više od 42 hiljade potpisa građana protiv rijalitija i govora mržnje

Iz tog udruženja na skupu „Korak do kulture” ispred REM-a su kazali da su za izmenu zakona prikupili više od 42 hiljade potpisa građana, prenosi Beta.

Usvajanjem izmene zakona koji predlažu, rijaliti programa između 18 i 23 časa ne bi bilo i uvelo bi se obaveznih pola sata kulturnog programa za decu i mlade na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Kako navode, ukidanje rijaliti programa je neustavno, „sama forma nije problematična, već je problematičan saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koji se nameće kroz tu vrstu programa”.

Razumni rok da Skupština uzme u razmatranje izmene zakona je do kraja decembra. Svi potpisi su verifikovani, a iz Ministarstva kulture su na sastanku kazali da su predlozi apsolutno na mestu”, rekli su aktivisti.

Kako obrazlažu, rok je do kraja godine zbog toga što se oktobarsko zasedanje Skupštine završava u decembru, a ako zakon ne bude bio uzet u razmatranje obratiće se predsednici Skupštine Maji Gojković.

Gojković mora da nas primi. Do sada je prikupljeno 4.800 potpisa građana da nas ona primi”, dodali su.

Protest je između ostalog organizovan i zbog nereagovanja REM-a na neprikladni sadržaj na televizijama sa nacionalnim frekvencijama.

Izvor: www.politika.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.