Prava na „Gospodara prstenova“ i „Hobita“ uskoro na aukciji, vrednost dve milijarde dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Feb.2022, 11:41

Prava na „Gospodara prstenova“ i „Hobita“ uskoro na aukciji, vrednost dve milijarde dolara

Vlasnik prava na najpopularnija dela DŽ. R. R. Tolkina, kompanija „Sol Zenc“, odlučila je da stavi na aukciju filmska, televizijska i gejming prava na „Gospodara prstenova“,„Hobita“ i posthumno objavljena dela „Silmarilion“ i „Nezavršene priče o Numenoru i Srednjoj zemlji“.

Ukupna vrednost prema poslednjoj proceni iznosi 2 milijarde dolara. Investiciona banka ACF rukovodiće prodajom, a nekoliko holivudskih studija zainteresovano je da otkupi prava.

Prodaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dolazi u trenutku kada „Amazon“ treba da otkrije trejler za predstojeću televizijsku sagu Prstenovi moći, čija se pilot epizoda očekuje u septembru.

Serija će se baviti dešavanjima u drugom dobu Tolkinovog univerzuma, baš iz razloga jer „Amazon“ ne poseduje prava na događaje iz prvog i trećeg doba.

Međutim, kompanija „Sol Zenc“ takođe vodi pravnu borbu sa studijom „Warner Brothers“ koji takođe poseduje određena prava na Gospodara prstenova preko svog posedovanja „New Line Cinema“, koja je producirala proslavljenu trilogiju Pitera Džeksona.

Prošle godine „Vorner braders“ je najavio animirano ostvarenje koje producira „New Line Cinema“ – Gospodar prstenova: Rat rohirima.

Sa druge strane, „Zenc“ tvrdi da su se prošle godine filmska prava vratila u njihov posed, jer „Warner Brothers“ nije aktivno razvijao novi sadržaj u vezi sa svetom Gospodara prstenova. To i povećana pažnja zbog predstojeće „Amazonove“ serije su glavni razlozi zašto je „Sol Zenc“ odlučio da proda prava koja poseduje.

Izvor: RTS

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Prava na "Gospodara prstenova" i "Hobita" uskoro na aukciji - milioni dolara u igri

Izvor: B92, 11.Feb.2022

Vlasnik prava na najpopularnija dela DŽ. R. R. Tolkina kompanija "Sol Zenc" odlučila je da stavi na aukciju filmska, televizijska i gejming prava na "Gospodara prstenova","Hobita" i posthumno objavljena dela "Silmarilion" i "Nezavršene priče o Numenoru i Srednjoj zemlji"...Ukupna vrednost prema poslednjoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.