Pohovane tikvice - na malo drugačiji način

Izvor: Mondo, 26.Jun.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohovane tikvice - na malo drugačiji način

Oduševiće vas pohovani kolutići tikvica!

Ako volite pohovane tikvice, i kolutići će vam se sigurno dopasti – probajte i uverite se.

Sastojci:

50 grama prezli

115 grama rendanog parmezana

Dve kašičice belog luka u prahu

Kašičica mlevene paprike

Kašičica suvog origana

Kašičica suvog bosiljka

Kašičica soli

Pola kašičice bibera

125 grama brašna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Podrmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

Tikvicu isecite na kolutove debljine od oko centimetar, a zatim čepom ili malim modlama za kolače izvadite središnji deo svakog koluta.

U većoj posudi pomešajte prezle, parmezan, beli luk u prahu, mlevenu papriku, origano, bosiljak, so i biber. U odvojenoj posudi ulupajte jaje, a u treću posudu stavite brašno.

Kolutiće tikvica prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle, tako da tikvice budu uvaljane u smesu sa obe strane.

Poređajte kolutiće na pleh i pecite 10-15 minuta, a posle sedam-osam minuta ih okrenite, kako bi ste zapekle sa obe strane.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.