Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žuti prsluci ponovo na ulicama

Demonstranti iz pokreta "žutih prsluka" danas ponovo izlaze na ulice francuskih gradova, 12. vikend zaredom, da bi održali pritisak na Vladu predsednika Emanuela Makrona.

U Parizu i drugim gradovima za danas su planirani protesti protiv Makronove ekonomske politike, naklonjene bogatima.

Pripadnici pokreta danas planiraju da odaju počast "žutim prslucima" povređenim u sukobima s policijom.

Vlada je saopštila da je od početka protesta 17. novembra povređeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oko 2.000 ljudi, od čega najmanje četvoro teško. U saobraćajnim nesrećama povezanim s delovanjem "žutih prsluka" poginulo je 10 ljudi.

Francuski Državni savet juče doneo odluku da policija ima pravo da, kako je saopšteno, za kontrolu mase koristi gumene metke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: Na "maršu ranjenih" 17.400 ljudi, manje nego prošle subote

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2019

Francuski pokret "Žuti prsluci" i danas je, 12. subotu zaredom, organizovao proteste u Parizu i drugim francuskim gradovima, a Ministarstvo unutrašnjih poslova procenilo je da je u celoj zemlji do 14:00 sati na ulice izašlo 17.400 ljudi, dok ih je pre nedelju dana u to vreme bilo 22.000...Najbrojniji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.