[POGLED SA VRHA 2019/20] MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „2019 je za nas bila iznimno uspješna zahvaljujući širenju portfelja klijenata“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Dec.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[POGLED SA VRHA 2019/20] MANUELA ŠOLA, Komunikacijski laboratorij: „2019 je za nas bila iznimno uspješna zahvaljujući širenju portfelja klijenata“

Kako je za vašu agenciju protekla 2019. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine?

– Protekla godina za nas je bila iznimno uspješna zahvaljujući širenju portfelja klijenata brendovima Nespresso, PlayStation, luksuznim hotelskim lancem Aman i tvrtkom RASCO. Bio je to razlog širenja našeg tima iskusnim novim kolegama kako bi postojećim i novim klijentima mogli i dalje osiguravati pravovremenu i učinkovitu uslugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << integriranih komunikacija. Intenzivno smo s dugogodišnjim klijentima kao što su Mc`Donalds, Deichmann, Garmin, Wiener osiguranje, Zvijezda, PIK Vrbovec, Visa i mnogim drugima radili na brojnim projektima iz cjelokupnog spektra usluga upravljanja komunikacijama. Rezultat povećanog opsega aktivnosti, akvizicije novih klijenata i širenja tima je i rast prihoda tvrtke. To će nam omogućiti da razvijamo poslovanje u novim smjerovima i širimo portfelj usluga, ovisno o potrebama i promjenama na tržištu.

Kako ocenjujete ovu poslovnu godinu u industriji tržišnih komunikacija? Koja su najznačajnija poslovna iskušenja sa kojima ste se susreli u 2019?

Ako ćemo gledati podatke o prihodima članica HURA-e koji su u 2018. godini iznosili 1,4 milijarde kuna, definitivno možemo reći da se tržište oporavilo i da naša industrija ima utjecaj na gospodarski razvoj zemlje. Tvrtke i brendovi su svjesni da je danas zbog novih mogućnosti plasiranja poruka i sadržaja, s jedne strane puno izazovnije, a s druge puno lakše komunicirati s potrošačima.

Publika sama odlučuje koji sadržaj i na koji način želi konzumirati, a i sama postaje medij. To, nama u industriji komunikacija daje puno više prostora i mogućnosti da koristeći postojeće ali i razvijajući nove usluge učinkovito djelujemo i nudimo inovativna rješenja.

Ono što bih izdvojila kao „osobinu“ koju danas tvrtke ali i podjedinici unutar njih moraju imati je zaista velika fleksibilnost te sposobnost predviđanja i prilagodbe novim, ponekad distruptivnim promjenama u industriji, gospodarskom i društvenom okruženju.

Koji su vaši predlozi i preporuke za poboljšanje uslova u kojima posluju agencije za tržišno komuniciranje? Navedite tri najbitnija faktora poboljšanja položaja komunikacijskih agencija u hrvatskom privrednom okruženju

– Bez obzira radi li se o našoj ili bilo kojoj drugoj industriji potrebno je, na prvom mjestu, poticati mjere i stvarati uvjete rasta i razvoja poduzetništva. Tako možemo generirati dugoročan ekonomski rast, poticati investicije, otvarati nova radna mjesta i zaustaviti trend iseljavanja mladih ljudi iz Hrvatske.

Kada naša politika konačno prihvati činjenicu da su mali i srednji poduzetnici generatori razvoja gospodarstva, kreatori radnih mjesta i da su to ti segmenti društva koji mogu biti agilni, kreirati promjene u široj zajednici od samog gospodarstva, onda će sve biti drugačije.

Kakva su vam očekivanja za 2020. godinu u pogledu poslovnih uslova u industriji tržišnih komunikacija? Imate li nekih značajnijih planova za narednu godinu a koje možete predstaviti javnosti?

– Uzimajući u obzir trend rasta proteklih godina, predviđam da će se industrija i dalje rasti i razvijati. I to je dobro za sve nas.

Konkurencija je poticajna i tjera nas da se razvijamo i radimo dobre stvari. Jedna od njih je svakako i nastavak našeg autorskog projekta. Riječ je o Future Tense – prvoj hrvatskoj i regionalnoj B2B konferenciji o budućnosti poslovanja na koju dovodimo vodeće svjetske futurologe.

Održat će se u svibnju u Zagrebu i na njoj će poslovna zajednica otvoriti brojne teme vezane uz budućnost i dugoročan razvoj poslovanja različitih industrija. I dalje ćemo intenzivno ulagati u naš kadar kroz eksterne i interne edukacije. Prateći trendove, svakako očekujemo i nove tehnologije koje ćemo moći primijeniti u našem svakodnevnom radu i uslugama, posebno kroz digitalnu komunikaciju, organizaciju evenata i strateško savjetovanje.

Poželite nešto svojim klijentima i svim budućim oglašivačima u 2020. godini

– Želim nam svima puno dobrih i kvalitetnih projekta, dobre budžete i zadovoljne zaposlenike. Godinu u kojoj se svi dalje razvijaju i ostvaruju uspjehe u svim sferama djelovanja. I da se odmorimo svi za ova praznike :)

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

[POGLED SA VRHA 2019/20] DANKA TRBOJEVIĆ, Drive: „Za agenciju Drive 2019 je bila uzbudljiva, dinamična i izuzetno uspešna“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Dec.2019, 13:21

Kako je za vašu agenciju protekla 2019. godina? Koji su značajni projekti i aktivnosti koje je vaša agencija sprovela tokom ove godine koja je na izmaku?..– Za agenciju Drive 2019 je bila uzbudljiva, dinamična i izuzetno uspešna. Osvojili smo nekoliko nagrada na regionalnim i domaćim festivalima....

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.