Ona pravi sendviče i pere veš, a on leti u svemir – zašto je zabranjena ova reklama? VIDEO

Izvor: B92, 17.Avg.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ona pravi sendviče i pere veš, a on leti u svemir – zašto je zabranjena ova reklama? VIDEO

Volkswagen se prilagođava tržištu električnih automobila, ali ne i novim britanskim propisima o reklamiranju.

"Kada naučimo da se prilagođavamo, možemo postići bilo šta", moto je Volkswagenove reklame u kojoj se promoviše električni eGolf. Video u prvi plan stavlja aktuelnu elektrifikaciju automobila i spremnost nemačkog proizvođača da prati promene u auto-industriji, ali sugeriše da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kupci morati da se adaptiraju na nova pogonska rešenja u svojim vozilima.

Međutim, izgleda da se Volkswagen nije dovoljno prilagodio novim propisima u oblasti marketinga u Velikoj Britaniji, s obzirom da je reklama zabranjena jer se u njoj, kako se tvrdi, koriste rodni stereotipi.

Naime, zakon koji je usvojen ovog leta brani korišćenje rodnih predrasuda u reklamama, poput onih da "žene ne znaju da voze, a muškarci nisu dobri u presvlačenju deteta" .

U Volkswagenovoj reklami, između ostalog, prikazana je ženska osoba koja priprema sendviče, kao i žena koja sipa deterdžent u mašinu za pranje veša, dok su astronauti u sceni iz svemira isključivo muškarci. Paraatletičar koji trenira skok u dalj je takođe muškarac, a bebu u kolicima čuva opet žena. Da li reklama opravdano zabranjena ili ne, procenite sami, a svoje mišljenje možete izneti u komentarima:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAŠTO JE ZABRANJENA OVA REKLAMA ZA ELEKTRIČNI GOLF? Ona pravi sendviče, pere veš, on leti u svemir (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2019

Da li je ovo u redu?.."Kada naučimo da se prilagođavamo, možemo postići bilo šta", poručuje Folksvagenova reklame za električni "golf". Iako prozivođač sugeriše da će kupci morati da se prilagode na novu vrstu pogona, izgleda da se Folksvagen nije dovoljno prilagodio novim propisima u oblasti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.