Njeno veličanstvo TETKA: I majka i najbolja drugarica

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njeno veličanstvo TETKA: I "majka" i najbolja drugarica

Kažu da "jedino tetka može da grli kao majka, čuva tajne kao sestra i voli kao prijatelj" - nije ni čudo što su tetke dobile i svoj dan!

Tetka je važna osoba u životu svakog deteta, a ako se samo malo potrudi, ona postaje "neprikosnovena institucija", neko ko vam je bukvalno kao druga majka. Njoj možete da se poverite, ona vam je prijatelj, neko ko brine o vama, ali povremeno ume i da vas "izriba", mada nikada nije preterano stroga.

Pošto je danas Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dan tetki, podsetimo se zašto su one tako važne, a zatim ovaj tekst pošaljite svojoj omiljenoj tetki!

Pomalo razmaze decu

Ali, ne u onom negativnom kontekstu. Tetke su sjajne u kupovini poklona i sve su šanse da vam je neke od omiljenih igračaka, cipelica ili odeće kupila baš ona.

Tetke ne kupuju samo poklone – one "svoju" dečicu vole i da odvedu na sladoled ili sok, a da i ne govorimo o tome da nikada nisu previše zauzete da decu razmaze pažnjom i zagrljajima.

Sa njima je uvek zabavno

Roditelji su često umorni, ali tetke nikad nisu previše umorne za igru sa decom! Uvek su spremne da vas traže po kući dok se krijete, da vam čitaju istu priču iznova... ili šta je već ono u čemu najviše uživate.

Super je kad je tetka "glavna"

One jednostavno imaju drugačiji odnos nego što imaju majke sa decom, tako da ih mališani uglavnom uvek slušaju, a dodatno i zbog toga što znaju da će tetka da se igra sa njima ili da ih časti sladoledom ako budu dobri.

Tetka najbolje razume

Roditelji odgajaju decu na određen način, ali tetka može da pruži novi pogled na stvari, što je nekoj deci od pomoći. Na primer, ako se dete oseća kao da ga roditelji ne razumeju, tetka može da bude "osoba od poverenja", ona koja će ga razumeti i ponuditi najiskreniji i najbolji savet.

Ona je i prijatelj

Tetke mogu da daju sjajne savete deci, a ponekad i roditeljima. Elem, ono što je sjajno je da deca koja su bliska sa tetkom upravo njoj često poveravaju razne stvari kada malo odrastu i na nju gledaju kao na svoju drugaricu.

Poboljšava odnos između roditelja i dece

Tetke ponekad imaju "mirovnu misiju", posebno kada deca dođu u tinejdžerske godine, pa se malo-malo posvađaju sa roditeljima. Tu uskače tetka, da smiri situciju, na neki nenametljiv način. Neretko njeno veličanstvo tetka ima i ulogu u tome da ubedi roditelje da detetu kupe ono što želi ili ga puste da negde ide. Nije ni čudo što je klinci obožavaju!

Ona je uzor

Koliko dece je izgovorilo: "Želim da budem kao tetka kad porastem?". Nebrojeno. Deca imaju različite uzore – od sportista, do poznatih ličnosti svih vrsta, ali tetka je ipak posebna kategorija. Ona je stvarna osoba na koju dete može da se ugleda.

Podelite ovaj tekst sa svojom omiljenom tetkom i na taj način joj čestitajte "praznik"!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.