Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Jul.2019, 16:53 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Nestle stvara novu čokoladu koja bi mogla da donese revoluciju u prehrambenoj industriji
Metoda može smanjiti količinu šećera u čokoladi do 40%.
Kompanija Nestle je pronašla način za stvaranje čokolade bez dodavanja šećera, oslanjajući se na ostatak materijala iz kakaovih biljaka za zaslađivanje jer potrošači traže prirodnu i zdraviju hranu.
Prehrambena kompanija koristi patentiranu tehniku za pretvaranje bele pulpe, koja pokriva kakao zrna, u prah koji prirodno sadrži šećer. Ove jeseni u Japanu, Nestle će početi da prodaje KitKat sa 70% >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodatni šećer, izjavila je kompanija Vevey iz Švajcarske.
Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, a obično je uglavnom izbačena.
Nestle bi mogao da koristi isti proces za proizvodnju mlečne ili bele čokolade u budućnosti, izjavio je Alexander von Maillot, šef Nestle-ovog konditorskog posla.
Industrija hrane i pića je pod pritiskom potrošača i vlada kako bi proizvodila zdravije proizvode zbog povećane stope gojaznosti i dijabetesa. Nestle-ov potez može ojačati njegovu poziciju lidera u industriji, a dolazi tri godine nakon pronalaska načina da se promeni struktura šećera kako bi se povećala njegova snaga zaslađivanja.
Najveća svetska prehrambena kompanija planira sledeće godine da koristi tehniku pulpe za ostale brendove konditorskih proizvoda u drugim zemljama.
„Korišćenje pulpe čini ih premium čokoladom. Šećer je jeftin sastojak.“, rekao je von Maillot.
Nestle-ova nova 70% tamna čokolada imaće čak 40% manje šećera od većine ekvivalentnih čokolada s dodatim šećerom. Postojeći KitKat kompanije Nestle ima 12,3 grama šećera po obroku.
„Smanjenje šećera je slučajno, a ne fokus. Više se radi o novom načinu proizvodnje čokolade i korišćenju najbolje od kakao mahune”, poručio je von Maillot.
Izvor: poslovni.hr
Nastavak na Advertiser-Serbia.com...