Nestle stvara novu čokoladu koja bi mogla da donese revoluciju u prehrambenoj industriji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Jul.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestle stvara novu čokoladu koja bi mogla da donese revoluciju u prehrambenoj industriji

Metoda može smanjiti količinu šećera u čokoladi do 40%.

Kompanija Nestle je pronašla način za stvaranje čokolade bez dodavanja šećera, oslanjajući se na ostatak materijala iz kakaovih biljaka za zaslađivanje jer potrošači traže prirodnu i zdraviju hranu.

Prehrambena kompanija koristi patentiranu tehniku ​​za pretvaranje bele pulpe, koja pokriva kakao zrna, u prah koji prirodno sadrži šećer. Ove jeseni u Japanu, Nestle će početi da prodaje KitKat sa 70% >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodatni šećer, izjavila je kompanija Vevey iz Švajcarske.

Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, a obično je uglavnom izbačena.

Nestle bi mogao da koristi isti proces za proizvodnju mlečne ili bele čokolade u budućnosti, izjavio je Alexander von Maillot, šef Nestle-ovog konditorskog posla.

Industrija hrane i pića je pod pritiskom potrošača i vlada kako bi proizvodila zdravije proizvode zbog povećane stope gojaznosti i dijabetesa. Nestle-ov potez može ojačati njegovu poziciju lidera u industriji, a dolazi tri godine nakon pronalaska načina da se promeni struktura šećera kako bi se povećala njegova snaga zaslađivanja.

Najveća svetska prehrambena kompanija planira sledeće godine da koristi tehniku ​​pulpe za ostale brendove konditorskih proizvoda u drugim zemljama.

Korišćenje pulpe čini ih premium čokoladom. Šećer je jeftin sastojak.“, rekao je von Maillot.

Nestle-ova nova 70% tamna čokolada imaće čak 40% manje šećera od većine ekvivalentnih čokolada s ​​dodatim šećerom. Postojeći KitKat kompanije Nestle ima 12,3 grama šećera po obroku.

Smanjenje šećera je slučajno, a ne fokus. Više se radi o novom načinu proizvodnje čokolade i korišćenju najbolje od kakao mahune”, poručio je von Maillot.

Izvor: poslovni.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.