NEW MOMENT osvojio tri Lava već na početku Kanskog festivala

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Jun.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEW MOMENT osvojio tri Lava već na početku Kanskog festivala

Regionalna agencija New Moment osvojila je sinoć čak 3 Lava sa projektom “The ONE – Jedna knjiga za mir”, na najvećem svetskom festivalu kreativnosti Cannes Lions

New Moment je tri Lava osvojio u kategorijama Print, PR i Promo & activation.

Projekat „Jedna knjiga za mir” nastao je u saradnji agencija New Moment i Y&R Dubai, a osmišljen je za Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da se sruše verske predrasude i podigne svest o važnosti međusobnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << razumevanja i međureligijskog dijaloga. „Jedna knjiga za mir“ okuplja učenja iz svetih knjiga Biblije i Kurana, pokazujući uporednim predstavljanjem stihova koliko su verska učenja tih knjiga, zapravo, slična. Svrha ove knjige je da, pokazivanjem sličnosti koje postoje između dve religije, oživi dijalog između religija, podstakne razgovor između običnih ljudi i doprinese uspostavljanju mira.

Dobijenim priznanjima New Moment Agencija opravdala je titulu najnagrađivanije agencije na Balkanu.

Ova nagrada predstavlja veliki uspeh za našu agenciju, jer pokazuje da imamo kontinuitet u kreativnom stvaralaštvu i snažnu regionalnu saradnju. Projekat smo radili za klijenta iz Sarajeva, na projektu su radile agencije New Moment iz Bosne i Srbije, a ideja je nastala na našem regionalnom sastanku u Ohridu, dodajući tome internacionalni kontekst kroz saradnju sa Y&R Dubai. Takođe, ona postavlja našu regiju i kreativne ljude iz New Moment agencije na globalnu kreativnu scenu na kojoj su pokazali šta znači neponovljivi balkanski duh i kreativnost”, izjavio je Žarko Sakan, direktor agencije New Moment New Ideas Company.

Ovaj projekat je uspeo zato što je iz jednog plemenitog motiva nastala snažna ideja u koju smo svi verovali, uz veliku podršku našeg klijenta, Međureligijskog vijeća u BIH. To je prepoznala i Al Jazeera Balkans posvetivši celu jednu emisiju za predstavljanje projekta “The One”, na čemu smo im beskrajno zahvalni. Ovi lavovi pripadaju svakom članu tima koji je doprineo da se ideja realizuje!„, istakla je Jasmina Nikolić, Client service direktor i vođa projekta.

Knjiga je predstavljena na tribini Universal Peace Federation u Beču, zahvaljujući Mirnesu Kovaču, novinaru i komparativnom teologu koji je radio na projektu sa New Moment-om.

Ponosan sam što je poruka “ The ONE” poslata iz Sarajeva i to u danima kada obilježavamo 20 godina Međureligijskog vijeća u BiH koje je ovom projektu pružilo punu podršku. Pored zahvale mojim kolegama teolozima koji su radili na projektu dr. Pavlu Miočiću i mr. Muhamedu Fazloviću, ovdje posebnu zahvalu dugujemo članovima Izvršnog odbora iz MRV gospodi Ifet-ef. Mustafiću, don Tomi Mlakiću, ocu Vanji Jovanoviću i Borisu Kožemjakinu. Veliku zahvalnost dugujemo gosp. Tariku Đođiću i Al Jazeeri Balkans koji su nas medijski podržali, a dakako poštovanje i zahvalnost svim ostalim medijima koji su ovaj projekat prepoznali i o njemu izvijestili.

Lično mi je bilo zadovoljstvo raditi sa ljudima iz New Moment agencije, koji su u nastajanju i produkciji ovog zahtjevnog projekta pokazali vrhunske nivoe profesionalnosti, prijateljskog duha i srdačnosti. Ovdje se posebno od srca želim zahvaliti gđi Jasmini Nikolić s čijom energijom, pozitivnošću i izvanrednom profesionalnošću smo premostili mnoge prepreke.

Hvala svima dobrim ljudima koji su u knjizi “One” prepoznali zajedničko svjetlo svima nama. Za budućnost!“, izjavio je Mirnes Kovač.

2012. godine, agencija New Moment Skoplje osvojila je Titanijumskog lava za projekat „Zajednička molitva“, 2013. agencija je imala dva rada u najužem izboru, dok je 2015. New Moment trijumfovao sa čak dva osvojena Lava – bronzanog Lava dobio je New Moment Beograd za projekat „Dugme za pomoć”, a Srebrnog lava dobio je New Moment Skoplje za projekat „Crveni telefon”.

Ove godine, na tradicionalnom Kanskom festivalu kreativnosti u oblasti marketinga, u konkurenciji je bilo više od 40.000 radova iz više od 100 zemalja sveta.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cannes Lions: Proglašeni dobitnici nagrada u kategorijama Promo & Activation, Print & Publishing, PR, Outdoor i Glass

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Jun.2017

Dobitnici nagrada u kategorijama Direct, Glass, Print & Publishing, Promo & Activation i Radio, proglašeni su sinoć na 64. Međunarodnom Festivalu kreativnosti, Cannes Lions..Agencija 180LA, Santa Monica je osvojila Grand Prix u kategoriji Promo & Activation za kampanju Boost Your Voice koju je realizovala...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.