Mladi kreativci u saradnji sa UNICEF-om obeležavaju 30 godina Konvencije o pravima deteta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Jul.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi kreativci u saradnji sa UNICEF-om obeležavaju 30 godina Konvencije o pravima deteta

Mladi profesionalci, starosti do 30 godina, svoju kreativnost su ove godine testirali na zadatku koji im je predstavio UNICEF BiH, a povod je bio obeležavanje 30. godišnjice Konvencije o pravima deteta.

Članovi žirija odluku su doneli jednoglasno i Grand prix nagrada je dodeljena u kategoriji PR. Tako su mlade Aida Hadžić i Hana Trokić, članice tima Via Media, dobile jedinstvenu priliku da putuju u Kan i predstave BiH na svetskom takmičenju. Osim dobitnica Grand Prix priznanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << UNICEF je u realizaciju odlučio da uključi i tim Atlant, čiji su članovi Kenan Kurdić i Armin Begović bili pobednici u digital kategoriji.

U saradnji sa UNICEF ekipom radimo na daljem razvijanju ideje i najboljim načinima njene implementacije. Zaista je inspirativno provesti vreme sa toliko mladih ljudi koji imaju želju, ali i kapacitet, da budu pokretači pozitivnih promena koje mogu da donesu bolje uslove za život svih građana naše države, a posebno onih najmlađih. Ovim poslom se i bavimo s nadom da ćemo kreirati nešto daleko veće od individualnog postignuća, a kampanja kojom ćemo obeležiti godišnjicu Konvencije o pravima deteta je upravo takav proces.“- izjavila je Aida Hadžić, članica pobedničkog tima.

Zaista smo zadovoljni idejama koje su predstavili mladi profesionalci. Pored toga što su odgovorili na zadatak, bili su kreativni i inovativni. Dve pobedničke kampanje imale su zajedničkih dodirnih tačaka, pa smo zbog toga odlučili da oba tima uključimo u implementaciju. Sigurna sam da će proces implementacije za njih biti veoma poučno iskustvo, te da će im pomoći u stvaranju potpune slike o svim procesima planiranja i realizacije komunikacijskih aktivnosti za organizaciju kao što je UNICEF.“- istakla je ovim povodom Nela Kačmarčik, rukovodilac komunikacija u UNICEF BiH.

Pred mladim bh. lavovima je period u kojem će intenzivno raditi na razvoju i implementaciji kampanje, koja će javnosti biti predstavljena krajem ove godine. Iako UNICEF BiH već dugi niz godina ostvaruje značajne pomake kad je u pitanju zaštita prava dece, situacija u BiH zahteva još mnogo rada. Zbog toga je ohrabrujuća činjenica da je sve više mladih profesionalaca koji žele i mogu značajno da doprinesu ostvarenju ciljeva na kojima radi UNICEF.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.