Mesecima je prati,šalje joj bolesna pisma i zvoni na vrata, beogradska policija „čeka da se nešto desi“!

Izvor: Luftika.rs, 09.Dec.2022, 09:36

Mesecima je prati,šalje joj bolesna pisma i zvoni na vrata, beogradska policija „čeka da se nešto desi“!

Ne samo što je mesecima prati, zuri u nju satima dok je na poslu, progonitelj joj šalje i bolesna pisma i sve to naočigled policije.  U pitanju je, kako piše Nova.rs čovek Z.T. (51) koji mesecima stoji ispred iste prodavnice na Novom Beogradu i zuri u 30 godina mlađu prodavačicu.  Slučaj je prijavljen policiji, ali kao što Z.T. zuri i čeka prodavačicu, tako i nadležni zure i čekaju da se nešto dogodi da bi reagovali. Pisma koja joj piše zaista izazivaju jezu a evo kako njen život >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << izgleda.
Satima stoji ispred samoposluge i gleda u devojku Čovek sa  naočarima sa crnim okvirom u crnoj jakni, skoro svakog dana, po ceo dan, stoji ispred samoposluge u blizini Studentskog grada u Novom Beogradu. Stoji satima i netremice gleda u jednu prodavnicu. Stalne mušterije ga već znaju, a znaju i šta radi. Stoji ispred prodavnice satima i vreba dvadesetogodišnju prodavačicu koja je počela tu da radi.
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs Vreba svaki njen pokret, vreba kada će doći na posao i kada će završiti smenu i izaći iz radnje. Zbog toga je na posao i sa posla vozi 70-godišnji otac. Otac i kolege sa posla, koji je štite, su i jedina prepreka između Z.T. i 30 godina mlađe devojke.
-Prijavljivali smo ga i policiji, ali ne vredi. Za sada nema reakcije nadležnih. Valjda dok je fizički ne napadne ili ne otme, niko neće da reaguje. Mi smo odrasli i štitimo je, ne damo mu da priđe, izbacili smo ga nekoliko puta iz radnje. On stoji ispred i gleda, svaki dan kada ona dođe na posao. Ako to nije proganjanje, ne znam šta jeste –  počinje neugodnu priču starija koleginica i zaštitnica mlade prodavačice.
„Znaš li da smo se obećali i da je greh veliki da prekinemo“ Proganjanje traje mesecima, a osim što stoji ispred radnje i netremice gleda, Z.T. šalje i devojci poruke preko kupaca. Oni koji znaju o čemu se radi i ko je on, ne uzimaju „pisma“, ali oni koji ne znaju, odnose ih devojci kojoj svaka poruka od Z.T. budi nelagodnost, strah i strepnju.
Da li smo zajedno? Znaš li da smo se obećali i da je greh veliki da prekinemo? Želiš li brak i decu samnom? Da li hoćeš prsten od mene? Kada misliš da pređeš kod mene? Hoćemo li učiti matematiku za tvoj ispit? Da li veruješ da ne idem već dva dana? Da li to imaš drugog?
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs Bio sam juče na razgovoru za market, spremni su da te prihvate ko rod rođenog s tim da smo ti i ja spremni da startujemo sa radom odmah! Da li si spremna za lepu promenu? Probni rad je kažu mesec dana i onda ide za stalno. Molim te dođi jer mene ovo ubija bez tebe ili ću stvarno dići ruku na sebe! Srce mi se cepa!!! Volim te anđele!!! Ljubavi, javi se!!!“, piše u jednom od mnogobrojnih pisama.
Svaka reč je brižljivo proračunata, da izazove krivicu, da odvoji devojku od ljudi sa kojima se oseća sigurno i zaštićeno. Njene kolege strahuju da ona može biti žrtva ne samo proganjanja, već ozbiljnog nedela.
Ona izlazi iz radnje a on je čeka raširenih ruku dok se na skuplja i brani – Ona je mlada, neiskusna, naivna i on to koristi. On je manipulator, kod nje izaziva osećaj da je ona kriva za nešto, da je ona dala povoda… On zna njenu porodicu i njeno porodično stanje. Otac je suviše star, majka je bolesna. Zna i gde njena porodica živi, ponekad im zvoni na interfon. Slao joj je poruke na mobilni telefon. Potresne scene su se dešavale kada je izlazila iz radnje, a on je sačeka raširešnih ruku, dok se ona skupljala, kao da se štiti, brani od njega. Kada smo shvatili šta se dešava, uzeli smo je u zaštitu. Jednom je celu smenu presedela u magacinu –  objašnjava sagovornica Nova.rs.
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs Policija često prolazi tuda. Sede u obližnjem kafiću, ali ne reaguju, iako i oni znaju šta se dešava. Navodno, nema osnova, osim paničnog straha devojke.
Ovo nije romansa, ovo nije neuzvraćena ljubav, ovo je proganjenje, piše portal Nova.rs a mi se samo možemo složiti. Ovo je  maltretiranje mlade devojke, dok su institucije saučesnici u gledanju i čekanju. Dok progonitelj čeka žrtvu, institucije čekaju da se nešto dogodi.
Portal Nova.rs uputio je pitanja i policiji povodom celom slučaja, a do objavljivanja nismo dobili odgovore.
Izvor: Nova.rs
Nasmejani idol tinejdžera je bio progonjeni paranoik koga su glasovi „terali“ da ubija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.