Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Okt.2020, 17:09

MARIJA MATIĆ: „Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno“

_____________________________________________________________________________________

AcademIAA 2020, edukativni program u organizaciji udruženja IAA Srbija, ove godine biće realizovana po peti put, pod sloganom Update Yourself, ali u izmenjenom onlajn formatu, u periodu od 29. oktobra do 3. decembra.

Polaznici će svakog četvrtka od 18.00 do 20.00 časova imati priliku da putem onlajn platforme čuju eminentne domaće i strane predavače, raspoređene u pet modula >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << čiji su koordinatori: Marija Matić, VIDA (MEDIJI), Svetlana Ćopić, NO AGENCY (KREATIVA), Marijana Agić Molnar (ISTRAŽIVANJA), Marija Joksimović, SVA New Concept (DIGITAL) i Andreja Milkić, Leo Burnett (BIZNIS) .

Organizator posebno naglašava da ove godine polaznici neće prolaziti proces selekcije – dovoljno je da se jednostavno prijave.

_____________________________________________________________________________________

Za početak, molimo vas da predstavite modul čiji ste koordinator: Koji je naziv modula, ko su predavači, koje su teme i koji su edukativni sadržaji svake od pojedinačnih tema?

– Modul Mediji u okviru ovogodišnje AcademIAA bavi se aktuelnim trenutkom i pre svega uticajem pandemije na medije i medijsku industriju globalno i lokalno. Počinjemo sa promenama koje je pandemija donela i na ovu temu razgovaraću sa Natašom Durđević, Coca Cola, Jovanom Stojanovićem, Direct Media United Solutions, Sanjom Lalević, Facebook Lead Serbia i Predragom Kurčubićem, Ipsos. Pokušaćemo da iz različitih uglova sagledamo koje su dominatne promene koje očekujemo u narednom periodu.

O sve većem uticaju ad tehnologija u medijima, pobednicima pandemije a to su za sada striming platforme, govoriće Vidoje Veselinović iz United Clouda.

Kako veliki trend ulaska televizije u digitalni prostor utiče na merenje, metriku i izveštavanje predstaviće Emmanuel Josserand i Marc Gonzales, FreeWheel, a Comcast Company.

I za kraj, rekla bih fokus cele Academiaa, pitanje koje sve češće pokrećemo, da li će sve veći uticaj automatizacije i podataka ostaviti prostor za empatiju i emociju ili će veštačka inteligencija sve više zamenjivati ljude u našoj industriji. O tome će razgovarati Bojana Ranković, psiholog i Mika Tasich, kreativni tehnolog.

Koji su glavni edukativni ciljevi modula čiji ste vi koordinator i kome je ova edukacija namenjena?

Glavni cilj je da zajedno sagledamo u kojim pravcima sa kreće medijska industrija. Kako su se promenile navike konzumacije medija, kako se desilo masovno pomeranje na online, dokle je stigao proces disrupcije… I gde smo svi mi u ovim pomeranjima.

Uputite poziv svim potencijalnim polaznicima, odnosno preporučite ovogodišnju IAA Akademiju

– Update yourself! Advertising je mnogo otporniji nego što se očekivalo.

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.