Kompanije Adidas i Nike traže od Trampa da sa spiska carina ukloni obuću

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Maj.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanije Adidas i Nike traže od Trampa da sa spiska carina ukloni obuću

Tramp je 13. maja naložio svojoj administraciji da pokrene proceduru za povećanje carina na gotovo sav uvoz iz Kine.

Predlog za dodatne carine od 25 odsto na obuću bi bio katastrofalan za naše potrošače, preduzeća i ukupnu američu privredu“, navodi se u pismu Trampu i dodaje da nema sumnje da će dodatne carine na uvezenu robu plaćati američki potrošači.

Te carinske mere će uticati i na domaćinstva sa manjim primanjima, navodi se u pismu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Američke carine na robu iz Kine vrednu 200 milijardi dolara povećane su nedavno sa deset na 25 odsto, što je nova eskalacija u trgovinskom sporu između Vašingtona i Pekinga.

Tramp je takođe naložio pokretanje procedure za uvođenje carine na još oko 300 milijardi dolara vredne preostale kineske robe. Ukoliko bude odobreno, te carine će stupiti na snagu tek narednih meseci, čime se steže obruč oko Kine u njenim već teškim trgovinskim transakcijama.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.