Izvor: Luftika.rs, 04.Dec.2022, 12:55

Ko su katolibani? Radikalni katolici kleče u centru Zagreba, ustaška obeležja među njima

Neobična skupina verskih fanatika i ultranacionalista u centru Zagreba juče je održala skup o kojem se govori po čitavom regionu. Takozvani katolibani, radikalni katolici, klečali su i molili se Bogu za spas nacije i „čednost u oblačenju, suzdržavanje od predbračnih polnih odnosa, da muškarci postanu duhovni autoriteti porodice i da se Hrvati vrate na pravi put i oslobode od pakla“.
Među njima bilo je i pobornika genocidne tvorevine NDH i njihovog idejnog vođe Ante Pavelića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> U skupini se isticao jedan muškarac sa šalom preko lica. Bio je ogrnut hrvatskom zastavom na kojoj je bilo upečatljivo obeležje ustaša, slovo „U“ sa šahovnicom na kojoj je prvo polje bele boje.
Unutar slova „U“ crnim slovima je ispisano „Udruga ujedinjenja“, prenosi Srna.

Na Fejsbuk stranici organizacije „Udruga ujedinjenja“ postavljena je fotografija šahovnice sa natpisom „Za dom“ i „Krista protiv komunista“, sa poznatim prvim poljem bele boje koja je bila obeležje zločinačke NDH.
Tu se može pročitati da je njihov glavni cilj „hrvatsko zajedništvo sa Bogom“, prenose redom hrvatski mediji.
Prema istim navodima, ovo je treći protest takozvanih radikalnih „katolibana“, koji su se i juče molili za „povratak Hrvata na pravi put“.

Neđo Goga: Brat i ja smo gledali kako nam ustaše siluju zaklanu sestru (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.