[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] IGOR MLADINOVIĆ, Imago Ogilvy: „Nije lako biti bolji od prošlogodišnjeg Imaga ali mislim da smo ipak uspjeli“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Dec.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[KREATIVCI & KREATIVNOST 2019/20] IGOR MLADINOVIĆ, Imago Ogilvy: „Nije lako biti bolji od prošlogodišnjeg Imaga ali mislim da smo ipak uspjeli“

Ocenite i dajte viđenje rada svoje agencije u pogledu kreativnog doprinosa u 2019. godini

– Ocjenjivali su nas većinom drugi pa da izbjegnem nepristojnost samohvale, samo ću prenijeti njihove ocjene. Naša kampanja Boranka je po ocjeni svih relevantnih žirija bila najnagrađivanija kampanja na ovogodišnjim Danima komunikacija u Rovinju (IdejaX, Effie, Mixx). Bio je to ujedno i prvi Effie Grand Prix za neku društveno odgovornu kampanju u Hrvatskoj. Kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << smo već kod Effie nagrada i Boranke, u Bruxellesu smo osvojili prvi Zlatni Euro Effie u cijeloj regiji. Nizale su se s Borankom nagrade i priznanja od Balcannesa preko New Yorka pa do finala D&AD-a.

Ali Boranka nije jedina kampanja na koju smo ponosni u ovoj godini…tu je izvrsna PR kampanja za Pipi na Bačvicama u Splitu, nagradna igra za Kroki, Pan… i naravno Tele2.

Nije lako biti bolji od prošlogodišnjeg Imaga, to će vam vjerojatno reći mnogi koje pitate, a mi to znamo iz prve ruke. Ali mislim da smo ipak uspjeli.

Sve u svemu, napravili smo ponešto drugačije, bolje i pametnije nego lani, a to je znak da napredujemo.

Dajte ocenu rezultata rada hrvatske advertajzing scene u 2019. godini…Izdvojite najbolje kampanje u Hrvatskoj, uz obrazloženje

– Pa možda bi najprimjerenija riječ bila ‘stagnacija’. Ne vidim da je netko značajnije probijao granice, pogotovo ne u smislu ideja, ali izdvojit ću par primjera izvan Imaga, koji su mi pozitivno zapeli za oko: A1 – Lappsus, Zagrebačka pivovara – Žuja za tate i relativno simpatična EVOtv Sapunica.

Ocenite svoj ekonomski položaj i ugled u društvu. Navedite faktore poboljšanja ekonomskog i društvenog položaja i ugleda agencijskih kreativaca u Hrvatskoj

Potpuno sam lišen želje gurati se u ‘ugledni’ sloj društva, u državi gdje taj sloj popunjavaju lopovi prerušeni u političare, potkupljeni suci i odvjetnici, nogometni menadžeri i prostitutke (oba spola) pod pseudonimom influenceri.

Sasvim sam zadovoljan svojim ekonomskim položajem i ugledom među ljudima do čijeg mišljenja mi je stalo.

Koje svetske kampanje ili značajni pojedinačni radovi iz 2019.godine su privukli vašu pažnju i zašto?

– Probat ću spomenuti neke koje nisu baš u svim godišnjim odabirima. Volim kad kampanja ima dobar insight, koji je temelj kreative i onda lijepo poentiran kroz potpis cijele kampanje.

U tom smislu:

Lacoste – Crocodile inside (Life is a beautiful sport)

WeTransfer – Please leave


Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.