JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 18.Jun.2020, 18:15

JANKO PAVLOVIĆ: „Imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade“

Kakav svet živimo?

Ambiciozan – u većini uticajnih kultura dominira kapitalistički model koji traži uvek više, koji diktira potrebu za rastom, širenjem, dominacijom.

Paradoksalno, današnjica kao trenutno najviši stepen razvoja čovečanstva neguje prilično primitivne motivacije.

Svet kakav želim

Civilizovan – svet u kome je kućno vaspitanje model koji se primenjuje svuda. Ubeđen sam da su pristojnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << uviđavnost, vrednoća, urednost, saosećajnost – ključ opstanka ljudske vrste. Možda zvuči idealistično, ali svaka od ovih vrednosti se vrlo lako uklapa u održivi razvoj, a takav razvoj nam je jedina šansa, ako uopšte ima potrebe da se dalje razvijamo.

Svet kakav očekujem

Konfuzan – imam utisak da ni centri moći ne znaju šta rade, a pre svega da nisu svesni šta bi trebalo da rade. Uzdam se u evoluciju koja će im doneti prosvetljenje, a ostatku sveta olakšanje.

Autor: Nenad Danilović

Izvor: Advertiser Serbia

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.