Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #5: Prvi znaci konzumerizma

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Avg.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija razvoja OOH oglašavanja u Srbiji #5: Prvi znaci konzumerizma

Razvoj televizije i radija dovodi do formiranja prvih marketinških agencija koje su bile, prvo pod okriljem izdavačkih kuća i štampanih medija, da bi se krajem ovog perioda osamostalile. Iz ove perspektive, jasno da su sve već u tom periodu pojavile prve, stidljive, naznake konzumerizma.

Pre no što je Coca-Cola ušla na tržište SFRJ, 1958. godine, Sajam je bio i mesto za štand omiljenog pića PKB proizvodnje, Vitasoka.

Prvo mleko u >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Tetrapaku PKB je “izbacio” na tržište 1. jula 1964. godine, uz obaveznu promociju na mestu prodaje, tada jedine opcija, Pekabeta i C Market.

Eto trougaste, pardon, tetraedraste inovacije.

Osim proizvodnje, PKB je ušao i u domen ugostiteljstva. Prve pice u Beogradu su bile služene u 3 PKB-ove picerije: Atina na Terazijama, Beograd i Snežana (koja i dan danas postoji).

Prekoputa hotela Moskva, u hladu BIP-ovog brendiranog suncobrana se prodavao sladoled na točenje, čak do poznih 80-ih godina.

Musava lica derana i šiparica su uz povike “Ša-šarenko, ša-renko” trčala i ka hladu ispod suncobrana Pekabele. Ni odrasli nisu bili mnogo bolji. Na slici su Milan Mladenović iz EKV-a i Ivica Vdović iz Šarla Akrobate.

Ceo članak možete pročitati na sajtu ALMAQUATTRO25

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.