Ideja za ručak: Piletina sa tikvicama i origanom

Izvor: Mondo, 27.Jun.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ideja za ručak: Piletina sa tikvicama i origanom

Ukusan ručak za pola sata!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za piletinu sa tikvicama, limunom i origanom. Za manje od pola sata imaćete ukusan obrok na stolu.

Sastojci:

Tri tikvice srednje veličine

Dve kašike maslinovog ulja

Soli i bibera po ukusu

Pola veze sveže nane, sitno iseckane

Četiri pileća bela mesa, bez kosti

Tri limuna

Kašičica origana

Priprema: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Oštrim nožem, tikvice isecite uzduž, na tanke kriške. U većoj činiji, pomešajte tikvice, kašiku maslinovog ulja, malo soli i polovinu iseckane nane.

Pileće belo meso isecite na šnicle. Iscedite dve kašike soka od limuna, i narendajte kašiku korice limuna, a ostatak limuna isecite na četvrtine.

U srednjoj činiji pomešajte koricu limuna, sok od limuna, origano, kašiku maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu, i stavite piletinu da odstoji u ovom prelivu.

Tikvice stavite na roštilj, ili u tiganj i pecite s obe strane, dok ne omekšaju. Kad budu gotove, stavite ih na veći tanjir i pospite preostalom nanom.

Pileće belo meso ispecite (na roštilju ili u tiganju), a zatim ga servirajte na tikvicama, ukrašeno kriškama limuna.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg belog mesa?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.