[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Planet of plants“ za ZVIJEZDA I PIK VRBOVEC

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 17.Maj.2022, 13:54

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2021] KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ: „Planet of plants“ za ZVIJEZDA I PIK VRBOVEC

IDEJA I NJENI EFEKTI. Popularnost biljne ishrane raste ne samo zbog njenog nutritivnog značaja nego i zbog uticaja prehrambene industrije na okolinu, ali i na etičke poglede, dok je pandemija podstakla potrošače da još više vode računa o zdravlju i paze na ishranu. Osluškujući svetske trendove prva hrvatska fabrike ulja, Zvijezda razvila je prvu hrvatsku liniju plant based proizvoda – Planet of plants, u saradnji sa PIK Vrbovcem.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Komunikacijski laboratorij je komunikaciju usmerili na – fleksitarijance. Biti fleksi znači da se ne odričemo mesa, već češće u ishranu uključujemo namirnice biljnog porekla, svesni važnosti uravnotežene ishrane koja namirnice ne razdvaja na dobre i loše.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. U teaser fazi, odnosno nebrendiranoj kampanji kroz saradnju s nutricionistima i lekarima čiji su tekstovi plasirani u medije kroz plaćene medijske objave cilj je bio podići svest o tome šta je plant based ishrana, i stvoriti potrebu za biranjem namirnica biljnog porekla, komunicirajućai benefite takve ishrane, dok je u fazi lansiranja proizvoda komunikacijski fokus stavljen na isticanje stručnosti i tradicije Zvijezde i PIK Vrbovca što je kod potrošača bila garancija kvaliteta i dobrog ukusa. Pritom su korišćeni osnovni komunikacijski alati poput plasiranja priča i intervjua, saopštenja za medije i internog newsletter-a i event-a za internu javnost.

Opšti komunikacijski cilj bio je podizanje svesti o tome šta je plant based ishrana te predstaviti novi brend i liniju proizvoda potrošačima, istovremeno gradeći reputaciju Zvijezde i PIK Vrbovca.

Ostvarene su 64 medijske objave koje su prenele sve ključne poruke s dosegom većim od pola miliona ljudi. Plasiranjem intervjua sa stručnjacima iz Zvijezde i PIK Vrbovca u stručne i poslovne medije Komunikacijski laboratorij je preneo poruke o kvalitetu i znanju koje sinergijom u Hrvatskoj može razviti proizvod koji ide u korak sa svetskim trendovima i zahtevima tržišta.

Od lansiranja u maju 2021, brend parametri pokazuju 64% brand recognition 64% i 84% continuous usage.

Press objave 2021:

– www.jutarnji.hr/promo/planet-of-plants-prva-je-hrvatska-plant-based-linija-proizvoda-rezultat-suradnje-zvijezde-i-pik-vrbovca-15081904

– dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/stopa-pretilosti-povecala-se-medju-oba-spola-biljnom-prehranom-do-idealne-linije-i-neunistivog-zdravlja—653516.html

– www.24sata.hr/promo-sadrzaj/zdravija-plant-based-prehrana-pod-povecalom-754966

– www.poslovnifm.com/gia/gia-izlog/planet-of-plants-prva-je-hrvatska-plant-based-linija-proizvoda-rezultat-suradnje-zvijezde-i-pik-vrbovca

– www.tportal.hr/biznis/clanak/zvijezda-i-pik-vrbovec-na-trziste-lansirali-sedam-proizvoda-100-posto-biljnoga-podrijetla-20210617

– super1.telegram.hr/relax/mogu-li-veganski-naresci-zamijeniti-mesne-testirali-osam-razlicitih

PROJEKTNI TIM.

Ana Škiljić Ravenšćak, Client Relations Director

Andrea Dominiković, PR Asistent

Mario Vukučević, Event Manager

Renata Krajačić, Account Manager

Priredila: Snežana Milić

Izvor: Komunikacijski laboratorij

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.