[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Novo Plazma iskustvo“ za Koncern Bambi

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Jun.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[ISTAKNUTI KOMUNIKACIJSKI PROJEKTI 2018] MCCANN BEOGRAD: „Novo Plazma iskustvo“ za Koncern Bambi

IDEJA I NJENI EFEKTI. BRIF: Da biste problematiku razumeli na pravi način trebalo bi da znate neke stvari. Naime, Plazma je jedan od omiljenih srpskih brendova i apsolutni lider na tržištu. Plazma je u Srbiji mnogo više od keksa, generacije su odrasle uz Plazmu, rođendanske torte se prave sa Plazmom, na letovanje se ide sa Plazmom, prvo što beba zagrize svojim tek izniklim zubićima najčešće je Plazma. Mnogi važni trenuci u našim životima imaju ukus Plazme i to traje >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << već 50 godina. Plazma je danas deo naših ličnih i porodičnih priča, to je naš nacionalni keks sa dugom tradicijom. Imajući sve ovo u vidu pokušajte da zamislite kakav šok je očekivao sve ljubitelje Plazme kada shvate da je njihov omiljeni keks posle pola veka postao slan. Kreiranje kampanje za Plazma Slanu je bio zadatak agencije McCann Beograd.

UPOTREBA MEDIJA I REZULTATI. REŠENJE: Kako bi ova velika Plazma promena imala jednako veliku reakciju, agencija je odlučila da uvede dve faze komunikacije.

Najpre su sve presvukli u plavo! Boju koja je za Plazmu do tad bila nepoznata. Krenuli su sa plavim bilbordima, plavim materijalom na mestu prodaje, nisu izostavili ni društvene mreže i ostalo je samo da se svi pitaju – ‘šta se ovde dešava’. I pitali su se. Veliko iznenađenje stiže, ali niko nije ni pretpostavio da je reč o slanoj varijanti Plazma keksa.

Nakon kratke ali veoma efikasne faze provokacije McCann Beograd je otkrio svima da se iza novog Plazma iskustva nalazi Plazma Slana. Istovremeno, ljubiteljima Plazme su ispričali potpuno izmišljenu priču o tome kako je Plazma Slana nastala – kao rezultat čarobnog i romantičnog iskustva žene koja u fabrici Plazme mućka sastojke za Plazma keks. Slučajno, sasvim slučajno, njena suza radosnica izmenila je ukus Plazme i dala joj ideju da kreira Plazma Slanu. Ne zna se koliko ljudi je poverovalo u ovu priču ali svi su odjednom poželeli da probaju Plazma Slanu.

REZULTATI:

Za prve 2 nedelje prodato je čak milion pakovanja, a za samo 2 meseca, Plazma Slana je dospela na poziciju broj 1 u kategoriji krekera i u volumenskom i vrednosnom udelu.

PROJEKTNI TIM.

Kreativna direktorka Jana Savić Rastovac

Kreativci Miloš Paunović, Divna Peškir, Lidija Milovanović, Bojana Gajić, Jelena Nikčević, Nikola Nikolić

Akaunti Aleksandra Bradić, Jovana Stojanović, Radojka Bošković

Strateški planer Marija Stošić

Priredila: Snežana Milić

Izvor: McCann Beograd

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.