Humanitarni bazar

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Okt.2022, 16:12

Humanitarni bazar

IWC Charity Bazaar (Dobrotvorni Bazar) je multikulturalni događaj koji okuplja više od 27 stranih ambasada iz Beograda koje predstavljaju zemlje širom sveta. Svaka ambasada ć e imati svoj šareno ukrašen štand, gde ć e se izlagati i prodavati hrana, pokloni, umetnički i zanatski predmeti i drugi proizvodi jedinstveni za njihovu kulturu. Počasni gost je Prof. Dr. Darija Kisić Tepavčević koja će otvoriti manifestaciju. Voditeljka ceremonije biće Ivana Vučićević.

Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << toga, biće održan i uzbudljiv kulturni program sa muzikom, dečijim horovima i plesom, uključujuć i mnoge predstave nacionalnog plesa iz zemalja učesnica. Kulturna emisija počinje u 11.00 časova i traje do kasno popodne. Biće održana i tombola sa više od 100 vrednih nagrada. Beograđani i drugi posetioci pozivaju se da razgledaju štandove, uživaju u zabavi, a možda i da im se posreć i sa dobitnom kartom.

Kroz prethodne dobrotvorne bazare i druge aktivnosti prikupljanja sredstava IWC-a, klub je prikupio oko 650.000 evra i donirao sredstva nevladinim dobrotvornim organizacijama koje podržavaju siromašno i ugroženo stanovništvo širom Srbije. Neki od dosadašnjih korisnika dobrotvornog finansiranja IWC-a su NVO Amiti (podela humanitarnih paketa siromašnima), SOS Dečje selo i Vršnjaci Vršnjacima (podrška elektronskom učenju dece u Srbiji), i Karitas Srem i Subotica: podela paketa hrane.

Klub želi da oda priznanje i zahvali nekolicini svojih velikodušnih sponzora i donatora na podršci da dobrotvorni bazar postane stvarnost. Ovo uključuje hotel Hyatt Regency, International Kindergarten Little Sparrows, Beo Balet, ProHealth , Aroma Market, Julius Meinl i Fusion Communications. Naši istaknuti donatori su Brose, Lidl i Acibadem Bel Medic.

Međunarodni klub žena osnovan je pre 30 godina i zvanično je registrovan 2011. IWC je neprofitna volonterska organizacija koju čine supružnici diplomata, inostranih žena i uglednih Srpkinja zainteresovanih da promovišu prijateljstvo i razumevanje među svojim članicama i pomognu pridošlicama privikavanje na svoju novu zemlju. Trenutno broji oko 130 članova iz preko 40 zemalja.

Jedan od ciljeva IWC-a je da doprinese ugroženim ljudima u zemlji u kojoj članovi žive. U tom cilju, klub tokom cele godine organizuje akcije prikupljanja sredstava u dobrotvorne svrhe u Srbiji. Dobrotvorni bazar ima dugu istoriju u Beogradu, ali poslednje dve godine nije mogao da se održi zbog pandemije Covid-19. Klub se nada velikom odzivu 16. Oktobra i poziva Beograđane da prisustvuju ovom zanimljivom i inspirativnom događaju. Cena ulaznice je 300 dinara, a za tombolu 250 dinara. Objave nagradne igre će se održavati periodično tokom dana.

Za kupovinu ulaznica kontaktirajte treasurer@iwc.rs.

Za više informacija o Dobrotvornom bazaru posetite sajt IWC-a www.iwc.rs ili na email bazaar@iwc.rs

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.